Kalinić ispričao kako je spasio ljude iz plamena: Vukao sam ozlijeđenog čovjeka

Kalinić ispričao kako je spasio ljude iz plamena: Vukao sam ozlijeđenog čovjeka
Foto: Marko Prpić/Sandra Šimunović/PIXSELL

SINOĆ je na zagrebačkom Rebru došlo do požara kuće u kojemu je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić uz pomoć vatrogasaca spasio dvije osobe budući da stanuje u susjedstvu.

Kako se sve odvilo Kalinić je opisao za Dnevnik.hr.

>> Požar na zagrebačkom Rebru, Pavle Kalinić spasio dvoje ljudi

"Već smo bili legli kad je sin viknuo da se nešto događa u susjedstvu. Kroz prozor smo vidjeli dim na obiteljskoj kući", kazao je i dodao kako su obojica istrčali van i pokušali gasiti požar, no nisu imali uspjeha.

"Otišao sam u automobil po opremu"

"S kata kuće koja je gorjela se čula gospođa koja je vikala: 'Spasite mi supruga.' Otišao sam u automobil, uzeo vatrogasni aparat i opremu koju imam. Vani su već bili i susjedi. Stavio sam plinsku masku i kacigu, susjedi su dodali ljestve. Popeo sam se do balkona na kojem je bila susjeda. Spustio sam nju po ljestvama dolje i krenuo po njezinog supruga", dodaje Kalinić.

Ispričao je kako nije mogao naći susjeda na katu kuće pa je krenuo prema prizemlju i zapeo za njega na stepenicama. Čuo ga je kako stenje. 

"Bio je ozlijeđen, vukao sam ga dolje. Tada su već došli i vatrogasci. Prevezen je u bolnicu na Rebro. Susjeda je prevezena drugim vozilom hitne medicinske pomoći u bolnicu u Dubravi", rekao je za Dnevnik.hr. 

Dodaje kako ga je spasila oprema koju je imao uz sebe te da su u spašavanju iz goruće kuće od velike pomoći bili i susjedi, policajci koji su izašli po dojavi i vatrogasci.

Apelira na ljude da gase lampice 

Kalinić je jutros gostovao i na televiziji N1, na kojoj je opisao što se sve događalo sinoć.

Rekao je kako su prvo spasili susjedu.

"On je bio u nesvijesti, prvo smo spašavali susjedu. Nju su vidjeli i drugi susjedi. Gospođa je vikala s balkona, spasite mi muža, susjedi su donijeli ljestve. Onda sam pokušao ući u kuću, ali bilo je jako puno dima, pa sam otišao po svoju opremu u auto, policajac mi je posudio lampu jer se unutra ništa nije vidjelo, nisam imao vremena ići po svoju lampu.

Ja sam njega nagazio, lupio sam ga nogom i onda sam ga iznio dole, dok sam stigao do prizemlja, došli su i vatrogasci", rekao je Kalinić.

Potom je govorio o tome kako je važno da susjedi reagiraju u ovakvim situacijama, a otkrio je i da je u požaru stradao jedan pas.

"Najvažnije je da i inače u takvim situacijama susjedi najbolje moguće reagiraju, dok dođu vatrogasci i hitna, to je pet, šest, sedam minuta, a to spašava život. 

Vjerujem da bi i oni isto napravili za mene. Nažalost taj pas jedan je izgorio, ali drugi je spašen, on je bio uplašen, susjedi su ga spasili. 

Ja apeliram na ljude da gase te lampice prije spavanja, ove u kući, a i one vanjske", rekao je Kalinić i otkrio uzrok požara.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara