Kalmeta o Vrani: Trebalo je naći kompromisno rješenje, vlast bahata i neosjetljiva

PREDSJEDNIK županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta izjavio je danas u Zadru da su granice ornitološkog rezervata na Vranskom jezeru nejasne, pa je trebalo sjesti s čelnicima Pakoštana i mještanima Vrane i pronaći kompromisno rješenje, a rušenjem Vlada i Ministarstvo zaštite okoliša pokazali svu svoju birokratsku bahatost, ljudsku i socijalnu neosjetljivost.

Kalmeta je na tiskovnoj konferenciji odao priznanje policiji i mještanima Vrane jer su izbjegli sukobe. U toj pravno nejasnoj situaciji mještani i policija pokazali su veću zrelost od politikanata iz državnog vrha, a netko je od njih htio da se dogodi teški sukob, izjavio je Kalmeta.

Na konferenciji za novinare govorio je i načelnik općine Pakoštane Milivoj Kurtov.

"Rušilo se u građevinskoj zoni, koju je Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja proglasilo ornitološkim rezervatom", ustvrdio je Kurtov dodavši da općina ima originalne dokumente koji pokazuju da je to građevinska zona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao Kurtov, nije bilo mogućnosti razgovarati s Ministarstvom. Ministarstvo nije pokazalo ni jedan dokument kojim bi dokazalo svoje tvrdnje, a na naše arugmente samo su davali izjave, tako da njihove izjave više vrijede od naših dokumenata i argumenata. Nekomu je bilo u interesu da se prolije hrvatska krv, to je bio scenarij, ocijenio je načelnik općine Milivoj Kurtov.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara