Kalmeta predao Ministarstvo prometa Komadini: "Novi ministar je čovjek s ljudskim kvalitetama"

Foto: Davor Pongračić / Cropix

BIVŠI ministar Božidar Kalmeta predao je izvješće o radu novom ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatku Komadini u sjedištu Ministarstva, u zgradi kockice, gdje je večeras obavljena primopredaja vlasti, priopćeno je iz tog ministarstva.

"Ovo je kompleksno Ministarstvo koje pokriva sve vidove prometa i prometne infrastrukture i u ovim složenim vremenima tražit ćemo nove modele financiranja nove kapitalne izgradnje kako bi povećali BDP i obim poslova građevinske operative", istaknuo je Zlatko Komadina.

Čestitavši novom ministru, Kalmeta mu je poželio uspjeh u obavljanju ovog teškog, ali odgovornog posla, rekavši da je na čelo Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture došao čovjek s velikim iskustvom u politici, ali i kao dugogodišnji čelnik Primorsko-goranske županije, te je posebno istaknuo kako je novi ministar čovjek s ljudskim kvalitetama.

Bivši i sadašnji ministar razgovarali su o ustroju Ministarstva, financijskim obvezama u narednom razdoblju i drugim otvorenim pitanjima kao što su postupci dodjele koncesija za Zračnu luku Zagreb, brodogradilišne luke, luke nautičkog turizma i trajektne linije.

Zlatko Komadina zahvalio je Božidaru Kalmeti na korisnim savjetima o određenim pitanjima, kao i državnim tajnicima koji su, iako razriješeni dužnosti, bili prisutni na primopredaji.

Novi je ministar dosadašnjem, koji mu je prepustio "kockicu“, darovao kristalnu kocku s grbom Primorsko-goranske županije, na čijem je čelu bio više od deset godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara