Kamenički pušten iz Remetinca

Kamenički pušten iz Remetinca
Foto: Goran Stanzl/Pixsell, Index

MARIN KAMENIČKI, 20-godišnjak koji je na zagrebačkoj Ilici jureći svojim nabrijanim Mercedesom ubio dvije žene, mladu djevojku Lauru i 64-godišnju Nadicu H., jučer je napustio Remetinec.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Kameničkom je prije nekoliko dana produljio istražni zatvor, ali ga je nakon žalbe izvanraspravno vijeće pustilo na slobodu. Pritom mu je kao mjera opreza oduzeta vozačka dozvola, potvrdio je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Istražni zatvor Kameničkom je određen 29. kolovoza zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti nedjelo. No, od jučer je na slobodi.

Poginule dvije ženske osobe

Podsjetimo, sredinom kolovoza u večernjim satima 20-godišnji Marin Kamenički je Mercedesom C63 S AMG od 510 konjskih snaga skrivio prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale njegova suvozačica, 22-godišnja Laura, te suvozačica u automobilu u koji se Kamenički zabio.

Dosad je utvrđeno da je Kamenički Ilicom vozio brzinom više od 50 km/h većom od dopuštene na tom dijelu kolnika, koja je prometnim pravilom ograničena na 50 km/h za naseljeno mjesto. Izgubio je nadzor nad vozilom i desnim kotačima naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika. Prilikom zanošenja odletio je skroz na trake za vozila koja se kreću u suprotnom smjeru te se direktno zabio u Opel Astru.

Od siline udarca vozilo marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka odbačeno je unatrag u smjeru jugozapada te preko betonskog zida nabačeno na meki teren s južne strane kolnika, zaustavivši se stražnjim dijelom na mekom terenu, a prednjim dijelom na betonskom zidu, viseći iznad kolnika.

Mercedes kojim je upravljao Kamenički je nakon udarca prednjim dijelom naletio na potporni zid te se i dalje nastavio nekontrolirano kretati i zanositi u suprotnom smjeru, pri čemu je došlo do ispadanja putnice iz navedenog vozila na kolnik.

Utrkivao se?

Kamenički se najvjerojatnije utrkivao Ilicom. Na snimkama do kojih su istražitelji došli vidi se navodno kako se Kamenički utrkuje s drugim automobilom crvene boje. Zbog loše kvalitete, ne vidi se točno o kojem se automobilu radi. Navode o utrkivanju Indexu su otkrili i svjedoci nesreće koji misle da se radilo o crvenom nabrijanom Golfu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara