Kamion-miješalica za beton usmrtila tri osobe u Rijeci

U TEŠKOJ prometnoj nesreći u Vukovarskoj ulici u Rijeci smrtno su stradali vozač mješalice Mustafa Nadarević (50) i pješakinja Božica Živković (75) iz Rijeke te Ivan Bošnjak (31) iz Okruga pokraj Trogira, izvijestila je glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Mirjana Kulaš.

Nesreća se dogodila jučer u 19 sati, a očevidom je utvrđeno da je kamion-miješalica za beton delničkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao Nadarević, na nizbrdici u Vukovarskoj ulici prešao u lijevi prometni trak, udario u stup semafora i prevrnuo se. Pritom je, klizeći, udario u prednji dio osobnog automobila "audi 80" koji je u suprotnu smjeru vozio Ivan Bošnjak.

Od siline udarca kamion se ponovno vratio na kotače, izletio s ceste, probivši zid, te udario u kuću. Sa sobom je povukao "audi" te ga zgnječio u udarcu o zid kuće. Pritom se betonski spremnik odvojio od kamiona i udario u pješakinju Božicu Živković. Sve troje je umrlo na mjestu nesreće.

Beton iz spremnika se razlio na četiri osobna automobila u koloni iza zdrobljenog "audija" i na osobni automobil u dvorištu kuće u koju je udario kamion.

Danas će se također obaviti vještačenje na kamionu kako bi se utvrdio uzrok nesreće, jer se kao jedan od mogućih uzroka spominje kvar na kočnicama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara