Kanada ukida vize za Rumunjsku i Bugarsku

Kanada ukida vize za Rumunjsku i Bugarsku

Foto: Arhiva

KANADA će na kraju iduće godine ukinuti vize za putnike iz Rumunjske i Bugarske te prije toga  olabaviti dio ograničenja,  priopćila je u ponedjeljak kanadska vlada.
 
Te dvije europske zemlje postavile su bezvizni režim kao ključni uvjet za davanje podrške Sveobuhvatnom gospodarskom i  trgovinskom sporazumu CETA koji su Kanada i EU potpisale u nedjelju.

Nakon Rumunjske i Bugarska je prije tjedna dana postigla dogovor s Ottawom o ukidanju viza,  koje će  stupiti na snagu 1. prosinca 2017., nakon što su te dvije zemlje povećale prijetnje da će blokirati sporazumu o slobodnoj trgovini.

"Ukidanje viznog režima za Rumunjsku i Bugarsku značit će putovanje bez viza u Kanadu za građane svih država članica EU. Svi ćemo imati  koristi od povećanja putovanja i trgovine", rekao je u priopćenju ministar za imigraciju John McCallum.

Dok se u potpunosti ne ukine vizni režim, kanadska vlada je objavila da će rumunjski i bugarski državljani koji su u posljednjih 10 godina dobili kanadsku vizu za privremeni boravak  ili oni koji imaju valjanu američku neuseljeničku vizu biti izuzeti od obveze vize.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara