Kanaderi danas gasili požare kod Trogira, Zadra, Trilja i Vodica

Kanaderi danas gasili požare kod Trogira, Zadra, Trilja i Vodica
Foto: Hina

ZRAČNE snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) sudjelovale su danas u popodnevnim satima u akcijama gašenja četiri požara u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Na prvom požaru na području Sitnog kod Prgometa u zaleđu Trogira s gašenjem požara prvi je započeo pilot Airtractora koji se nalazio na protupožarnom izviđanju te je odmah kao pojačanje na požarište upućen i Canadair.

Iste protupožarne posade sudjelovale su i u gašenju požara na području Nadinske Kose u zaleđu Zadra, a nakon ovih požara Canadair je još djelovao na dva požara i to na području Trilja te Vodica.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage do danas su sudjelovale u gašenju 36 požara (14 u Zadarskoj, 11 u Splitsko-dalmatinskoj, deset u Šibensko-kninskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedeno je i 35 protupožarnih izviđanja avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS Skylark I) za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 215 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 5500 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 19 vatrogasca do požarišta.

Kopnene snage bile su angažirane na požarištu Lokva Rogoznica kod Omiša (11.-12.08.2018.) s ukupno 103 pripadnika PP NOS OS RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara