Kao da je istraga: Bajić tajnovit o pozivu premijerke Kosor

Foto:Boris Kovačev (Cropix)

KAO DA JE riječ o istrazi ili najavi najnovijeg uhićenja, u Državnom odvjetništvu vrlo su tajanstveni kada je riječ o skorom sastanku u Banskim dvorima. Naime, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić ne želi odgovoriti je li primio najavljeni poziv premijerke Jadranke Kosor te hoće li se eventualno odazvati na sastanak s predstavnicima Vlade i poduzetnika.

U DORH-u nam nisu mogli ni reći jesu li uopće zaprimili poziv iz Banskih dvora.

Naime, premijerka Kosor već je dva puta naglasila kako želi da se ili glavni državni odvjetnik ili predstavnik DORH-a pojavi u Banskim dvorima na sastanku s poduzetnicima i Vladom jer je borba protiv korupcije dovela je do toga da su zakočeni postupci donošenja odluka u javnom sektoru.

Kosor je tako sredinom prošlog tjedna i ponovno danas naglasila kako su direktori u javnom sektoru u strahu donositi odluke jer se boje da bi možda zbog toga mogli odgovarati.
 
Inače, redovna komunikacija glasnogovornice Državnog odvjetništva Martine Mihordin s novinarima, kada su u pitanju upiti o istragama svodi se na pozivanje članka 36. Zakona o državnom odvjetništvu, odnosno izbjegavaju odgovora jer je u tijeku istraga. Tako su i ovog puta zadržali pravo da ne odgovore na pitanje o sastanku s Kosor te su nam rekli da u Vladi pitamo jesu li oni uputili poziv prema njima odnosno DORH-u.

S obzirom da je takva tajnovitost rezervirana za istrage, tražili smo pojašnjenje, odnosno znači li to da je netko iz Vlade pod istragom, no nisu nam htjeli to dodatno komentirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara