Kao da sami mogu nešto dobiti: Pero Ćorić najavio da HSP AS od sutra pregovara o koaliciji s HDZ-om

Kao da sami mogu nešto dobiti: Pero Ćorić najavio da HSP AS od sutra pregovara o koaliciji s HDZ-om

Foto: Hina

GLAVNI  tajnik HSP AS Pero Ćorić izjavio je kako ta stranka vodi razgovore o izlasku na izvanredne parlamentarne izbore sa svim strankama, udrugama i istaknutim pojedincima sličnog svjetonazora a za ponedjeljak je najavio početak razgovora o mogućoj suradnji sa HDZ-om.

"Pojedinačne razgovore s HDZ-ovim dužnosnicima obavio sam već ovih dana i očekujem da nas uvjere da HDZ s novim predsjednikom ima znanja i volje ići po pobjedu na izvanrednim parlamentarnim izborima. U tom slučaju ćemo se vrlo brzo dogovoriti, a to svakako treba biti prije 9. srpnja, kada HSP AS okuplja 300 najviših dužnosnika i donosi odluku o izlasku na izbore", izjavio je Ćorić za Hinu, nakon pripremnog sastanka pregovaračkog tima HSP AS kojemu je na čelu.

Smatra kako u ponedjeljak na sastanku u središnjici HDZ-a mora doći do dogovora idu li zajedno na izbore ili ne, te dodao kako HSP AS  "intenzivno radi na okupljanju domoljuba i desnice oko svog programa i nije im problem izaći na izbore i van Domoljubne koalicije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je izrazio sumnju u dobre namjere HSS-a na čelu su Krešimirom Beljakom a njegov "stil" koji prezentira u javnosti ocijenio "najobičnijom političkom ucjenom i trgovinom u kojoj neprincipijelno poručuje kako će prihvatiti onoga tko da više".

Ćorić je rekao kako će HSS na izbore, prema njegovim saznanjima, ići "s gubitničkom vlasti Zorana Milanovića, samo još nisu odlučili koji će model primijeniti".

"Prvi model je javno ići u koaliciju s neokomunistom Zoranom Milanovićem, a drugi je da HSS prihvati poziciju unutar Domoljubne koalicije i u njoj bude trojanski konj", rekao je Ćorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara