Kaos na fakultetima: Dekan zarađuje 41.000 kuna, karticom plaćaju kladionicu

Foto: Arhiva

JEDAN bivši dekan na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu imao je plaću od čak 41 tisuću kuna, dok je jedan profesor uzeo honorar od 1,7 milijuna kuna! Još veselije je na Filozofskom fakultetu, gdje djelatnici nisu "filovali" vlastite račune, ali zato je preko službene kartice fakulteta uplaćeno više od 660 eura za internetsko klađenje!

Rezultat je to proračunskog nadzora koji je na zagrebačkim fakultetima obavilo Ministarstvo financija. Sve je započelo prije nekoliko mjeseci, kada je otkriveno da je Filozofski fakultet u minusu 20 milijuna kuna. S obzirom na to da se aktualni i bivši dekan Mladen Jurković i Damir Boras nikako nisu mogli dogovoriti tko je kriv, uskočilo je Ministarstvo financija koje je provelo reviziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provedenim nadzorom je, kako HTV neslužbeno doznaje od izvora s Filozofskog fakulteta, otkriveno na čemu se "istopilo" 20 milijuna kuna u razdoblju od 2007. do 2009. godine. Nadzorom je ustanovljeno kako je prosječna plaća na FF-u veća od 11 tisuća kuna, a jedan profesor (koji je ujedno šef katedre i prodekan) ima plaću od 27 tisuća kuna.

Međutim, sve je to sitniš za honorare i plaće kakve u džep sprema ekipa s Ekonomije. Nadzorom je tako utvrđeno da je jedan profesor s Ekonomskog fakulteta u 2008. godini na ime honorara zaradio čak 1,701.300 kuna! Na istom fakultetu je bivši dekan zarađivao čak 41 tisuću kuna mjesečno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara