"Kapetan Dragan je samo vijak u mašini zla velikosrpskog nacionalizma"

"Kapetan Dragan je samo vijak u mašini zla velikosrpskog nacionalizma"

NEKOLIKO sati nakon što je jedan od najpopularnijih i najkvalitetnijih srpskih portala, B92.net, objavio vijest o uhićenju kapetan Dragana, deseci Srba komentirali su njegovo uhićenje. Zanimljivo je da velik dio komentara odobrava uhićenje Dragana Vasiljkovića, iako ima i onih koji u cijeloj priči vide naznake "belovetske" urote protiv Srba.

Jedan se diskutant tako prisjetio kako je Vasiljković nedavno tvrdio da u Australiji optužnicu protiv njega "shvaćaju kao vic", da bi zaključio da je kapetan Dragan "svakako mutan tip".

Diskutant s nadimkom "Darwin" je duhovito primjetio kako se Vasiljković od "Velikog Srbina i Patriote Kapetana Dragana" do "Australca srpskog porijekla". "Darwin" piše kako je Vasiljkovićevo ime "umiješano u najtamniju stranicu srpske povijesti", te mu želi "brzo i sigurno putovanje u Hrvatsku".

"Sidnejac" piše kako je kapetan Dragan "previše išao uz vjetar" te se oslanjao na australsku putovnicu, ali je zaboravio da u Australiji djeluje "jak ustaški lobi, možda najjači od svih zemalja na svijetu". No, čak i diskutant koji Hrvate naziva ustašama navodi kako mu neće biti previše žao ako Vasiljkovića izruče Hrvatskoj.

Diskutant pod nadimkom "Terminator za ratne zločine" Vasiljkovićeno je uhićenje komentirao riječima: "Napokon uhapšen! Jedan od "velikih patriota" koji je sa svojim jedinicama pljačkao "oslobođene" teritorije i koji se zbog počinjenih zločina sklonio u Australiju, misleći da će tako izbjeći pravdu."

Poveći komentar je na stranicama B92.net ostavio diskutant "Razum", koji navodi kako je, po njegovom mišljenju, kapetan Dragan jedan od rijetkih koji se iskreno borio za zaštitu srpskog naroda u Hrvatskoj, te ne vjeruje da je profesionalni vojnik poput njega činio ratne zločine. Kao dokaz Vasiljkovićevog poštenja "Razum" navodi podatak da poslije rata nije obukao odijelo i "uvalio se u Srbiju na neku političku funkciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne krivim Hrvatsku što optužuje sve Srbe koji su sudjelovali u građanskom ratu, pogotovo patriote koji su pokušali da zaštite srpsku nejač od njihove vojske, ali krivim svakog Srbina koji poistovjećuje ovakve ljude sa Karadžićem i Mladićem." - ustvrdio je "Razum".

Diskutant "Vuk" ogorčeno je prokomentirao kako je "tko god se borio za Srbe unaprijed sumnjiv, osuđen i treba ga zatvoriti, pa baciti ključ". "Nije kapetan Dragan napadao Zagreb, nego je branio Knin." - piše Vuk, pa dodaje: "Branitelju robija, napadačima neovisnost."

Diskutant "Marko" odgovorio je "Razumu" riječima: "Argument o branjenju nejači nakon što si tu nejač stavio u položaj da ga moraš braniti je zaista "zahrđao" od upotrebe. Rat je počeo prljavo, etničkim čišćenjem za stvaranje teritorija i to mala djeca znaju. Još jučer je u Hagu srpski svjedok protiv Martića lijepo ispričao ono što i malo dijete zna - bile su dve srpske opcije u Hrvatskoj od koje je jedna imala Miloševićevu podršku - Martić, balvani i etničko čišćenje (čiji je Dragan dio). I druga opcija: suštinska autonomija koja se nudila Srbima i za koju ne sumnjam da bi se i ispoštovala ako ništa zbog prijema Hrvatske u Europske institucije. Naravno, pristalice pregovora su odstranjeni iz Beograda i tako je borba za "nejač" počela."

Vjerojatno najupečatljiviji komentar ostavio je diskutant pod nadimkom "Pravda za sve", koji je Vasiljkovića nazvao "samo vijkom u mašini zla velikosrpskog nacionalizma".

"Ali tu mašinu treba demontirati do poslednjeg vijka. Što će se na kraju i desiti i pravda će pobijediti, nacionalistički zločinci će biti kažnjeni, a pošteni i normalni Srbi više neće nositi njihovu hipoteku, ma koliko nacionalisti pištali i vrištali." - zaključio je "Pravda sa sve".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara