"Kapetan Dragan ne smije biti izručen državi čija premijerka živi u stanu prognane srpske obitelji"

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

DRAGAN Vasiljković u intervjuu kojeg je iz kaznionice Silverwater u Australiji dao za srpski Alo!, kazao je da je "ponosan na svoju ratnu prošlost i ulogu u zaštiti civila i zarobljenika tijekom rata". "Pogotovo sam ponosan zbog zbrinjavanja ranjenika i žrtava rata koje su tadašnji srpski političari izdali i napustili, baš kao što su sadašnji srpski političari izdali i napustili mene", kazao je Kapetan Dragan.

Preko svoje supruge Nade, s kojom se vjenčao dok se nalazio u bijegu, poručio je da "ne sumnja da građani Srbije vjeruju u njegovu nevinost". "Mislim da Srbi znaju sve! Uvjeren sam da niti jedan Srbin ne vjeruje lažima i neosnovanim optužbama Hrvatske. Ovaj proces nije otkrio niti će otkriti bilo kakve ratne zločine, već pravu sliku fašističke Hrvatske i korupciju hrvatskog ´pravosuđa´".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vasiljković ne smije biti izručen državi koja je 90-ih počinila najveće etničko čišćenje"

Radikal Aleksandar Martinović smatra da je skandalozno da Kapetan Dragan bude izručen "državi koja je 90-ih počinila najveće etničko čišćenje ili državi u kojoj premijerka živi u stanu prognane srpske obitelji". "Službeni srpski politički poredak je pored Vasiljkovića, kojega traži Hrvatska, napustio i sve koji su optuženi pred Haškim sudom", smatra Martinović.

Glasnogovornik Pokreta 1389, Miša Vacić, smatra da su srpskim borcima političari okrenuli leđa te da u slučaju Vasiljkovića trebaju zauzeti stav "onakav kakav imaju Hrvati prema svojim ratnicima ili Šiptari".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara