Kapetan Dragan ne želi suđenje u Splitu, zatražio izuzeće svih sudaca

Kapetan Dragan ne želi suđenje u Splitu, zatražio izuzeće svih sudaca

Screenshot: YouTube

DRAGAN VASILJKOVIĆ ne želi da mu sude splitski suci. Smatra da su pristrani jer su s područja na kojem je, prema optužnici, počinio ratni zločin. Zatražio je izuzeće svih sudaca i predsjednika splitskog Županijskog suda Marijana Miletića. Predsjednik Optužnog vijeća Vlado Živaljić zaustavio je rad na predmetu, spis će najprije na Vrhovni sud da se odluči o izuzeću predsjednika Miletića, a potom će, ako bude odbijen, Miletiću na odluku povodom zahtjeva za izuzećem ostalih sudaca.

Hoće li ijedan hrvatski sud zadovoljiti kapetana? 

S obzirom da Vasiljkovića terete za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima i na području Dalmacije i Gline, pitanje je bi li njega i jedan hrvatski sud zadovoljio. Vasiljković je već izrazio skepsu u objektivno postupanje hrvatskog pravosuđa jer je od suca Živaljića zatražio puštanje na slobodu uz obrazloženje da mu je kazneni postupak montiran iz šovinističkih pobuda. Ponudio je pet milijuna kuna jamčevine da ga puste iz zatvora. Sudac Živaljić je odbio jer nije bio uvjeren da bi tih pet milijuna pologa uistinu bili dostatno jamstvo da će se Vasiljković na slobodi odazvati pozivima suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz optužnicu dobio i cimera

Kapetan Dragan izučen je početkom srpnja prošle godine nakon desetogodišnje pravne borbe oko njegovog statusa. Optužnica je dignuta u posljednji trenutak jer je prijetila opasnost da Vasiljković po sili zakona izađe iz pritvora. Više od šest mjeseci nisu ga mogli držati iza rešetaka bez optužnice. Ukoliko Vasiljkoviću zahtjev za izuzećem splitskih sudaca bude odbijen, slijedi odluka o optužnici i zakazivanje glavne rasprave.

Vasiljković je početkom godine osim optužnice dobio i cimera. Više nije sam, nego mu društvo u sobi bavi Dragan Paravinja, koji čeka treće suđenje za ubojstvo i silovanje maloljetne Drnišanke Antonije Bilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara