Kapetan Dragan uskoro izlazi na slobodu?

Kapetan Dragan uskoro izlazi na slobodu?

Foto: Hina

RATNI zločinac Kapetan Dragan danas je osuđen na 15 godina zatvora. Presuda je, jasno, nepravomoćna. A Kapetan Dragan uskoro bi mogao - izaći na slobodu.

>> VIDEO Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora

>> Reakcije na presudu Kapetanu Draganu: "Sramota, preblagu je kaznu dobio"

>> Documenta objavila ključne momente u suđenju Kapetanu Draganu

Dragan Vasiljković, kako mu je pravo ime, većinu kazne već je, naime, odslužio. On je prije više od 11 godina uhićen u Australiji gdje je živio pod lažnim imenom i bio instruktor golfa. Tek u srpnju 2015. Vasiljković je izručen Hrvatskoj.

Obično se vrijeme provedeno u pritvoru računa u zatvorsku kaznu. Po toj bi logici Kapetan Dragan vrlo brzo mogao biti na slobodi.

Da će se na tu opciju ići, dao je naslutiti njegov odvjetnik Tomislav Filaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako znamo da su dvije trećine kazne izdržane, onda je kazna izdržana u cijelosti. To podrazumijeva da se pristupi izvršenju kazne. O tome ćemo se dogovarati hoćemo li tražiti upućivanje na izdržavanje prije pravomoćnosti ili nećemo. Formalno je zapravo odslužena kazna i ovo bi u tom smislu bila očekivana presuda da pokrije dosadašnji ekstradicijski pritvor i istražni zatvor", izjavio je Filaković.

Kazao je da je njegov klijent, s obzirom na to da je 11 godina i 11 mjeseci bio u ekstradicijskom pritvoru i istražnom zatvoru, praktički već odslužio kaznu. Smatra i da, ako Vasiljković zatraži upućivanje na izdržavanje kazne zatvora prije pravomoćnosti, može odmah zahtijevati i uvjetni otpust jer je za to ispunjena zakonska pretpostavka.

Dakle, Kapetan Dragan vrlo brzo nakon što je osuđen mogao bi se naći na slobodi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara