Kaptol: Referendumskim "da" za EU, Hrvatska gubi samostalnost i suverenitet!

Foto: Arhiva

"POTPISIVANJE Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji ne može ići uz bok odluci Hrvatskoga sabora o neovisnosti", navodi se u uredničkom komentaru don Ivana Miklenića u Glasu Koncila.

Nije isto

Naime, Miklenić smatra da postoji bitna i neusporediva razlika između saborske odluke i potpisa u Bruxellesu jer je odluci Hrvatskoga sabora prethodio je referendum na kojem je sudjelovalo 83,56 posto stanovnika Hrvatske s pravom glasa i 93,24 posto izjasnilo se za samostalnu Hrvatsku, pa je saborska odluka imala itekakvo pokriće.

"Potpis u Bruxellesu zapravo je izraz određene politike i svoju potvrdu ili osporavanje tek treba dobiti na najavljenom referendumu", naglašava se u komentaru u kojem se dodaje kako je referendum zapravo politički inženjering po kojem odluku može donijeti samo 25 posto plus jedan glas svih hrvatskih stanovnika s pravom glasa, pod uvjetom da se na referendum odazove njih 50 posto plus jedan.

Plan za manipulaciju

"Očito je to smišljeno režiran plan za manipulaciju hrvatskim narodom", smatra Miklenić naglašavajući kako se ta mogućnost manipulacije može izbjeći sudjelovanjem u odlučivanju tj. na referendumu.

"Odluka nije teška samo zbog toga što Hrvatska po pozitivnom ishodu referenduma gubi svoju samostalnost i znatan dio svoga suvereniteta, nego i zato što većina u Hrvatskoj nije ni minimalno primjereno upoznata što eventualni ulazak Hrvatske u EU stvarno donosi", zaključuje se na kraju uz poziv da se  hrvatski građani intenzivno informiraju o Europskoj uniji, o Lisabonskom ugovoru, o stvarnoj ulozi pojedinih upravnih tijela EU-a, o odnosu EU-a prema vrednotama, o odnosu prema kapitalu kao i o sadržaju Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara