Karadžić nije u Crnoj Gori - ministar policije

CRNOGORSKI ministar unutarnjih poslova Milan Filipović, opovrgnuo je u srijedu informaciju sarajevskih medija da se najtraženiji haški optuženik, bivši predsjednik bosanskih Srba Radovan Karadžić, nalazi na ljetovanju u Budvi.

"To je još jedna od onih netočnih informacija koja se odnosi na boravak Karadžića u Crnoj Gori. Sigurno je da on nije u Budvi, jer bi to već bilo primijećeno od nadležnih služba ministarstva", kazao je Filipović podgoričkoj novinskoj agenciji MINA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bosanski "Dnevni avaz" u današnjem broju tvrdi kako je Karadžić sa Žabljaka na Durmitoru, stigao u Budvu, te da se kao gost nalazi u jednoj vili sa privatnom plažom, kod izvjesnog Tome Kovača i da je okružen devetoricom tjelohranitelja.

Šef crnogorske policije Milan Filipović ističe da boravak Karadžića u Budvi, na Žabljaku, kao i bilo gdje u Crnoj Gori nije moguć.

"Ne znam iz kojih izvora dolaze takve informacije, ali je sigurno da, prema svim saznanjima koje ima naša služba u vezi s tom problematikom, Karadžić nije u Crnoj Gori", rekao je Filipović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara