Karadžić u Crnoj Gori, očekuje se njegovo uhićenje

HAŠKI optuženik Radovan Karadžić skriva se u Crnoj Gori, u mjestu podno brda Nikšićko slivlje, a više novinara svjetskih medija trenutno boravi u Crnoj Gori čekajući uhićenje političkog vođe bosanskih Srba, piše u broju od petka crnogorski tjednik Monitor.

Prema tom listu, Karadžić se skriva u jednom crkvenom objektu, čiji je veliki dio pod zemljom, a koji je prije nekoliko godina sagradio mitropolit Amfilohije Radović.

"Izvana se malo što može vidjeti. Podzemne dvorane i hodnici su napravljeni za tajne operacije", kazao je dobro obaviješteni izvor Monitora.

Navodno je objekt u Jovanj dolu skriven i od samih svećenika Srpske pravoslavne crkve, a mnogi od njih nikad nisu kročili u njegove podzemne odaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ništa ne znamo o špekulacijama da se Karadžić krije u Crnoj Gori i da se sprema njegova predaja", rekao je Monitoru izvor iz Haškog tribunala.

Povodom pisanja Monitora, crnogorska policija još nije dala nikakvo službeno priopćenje.

Crna Gora opovrgla da se Karadžić skriva na njezinu teritoriju

Direktor crnogorske Agencije za nacionalnu sigurnost Duško Marković opovrgao je u petak tvrdnje podgoričkog tjednika Monitor da se Radovan Karadžić skriva u tamošnjim objektima Srpske pravoslavne crkve (SPC), ali nije isključio mogućnost da bi jedan od najtraženijih haških optuženika mogao biti ubačen u Crnu Goru.

Marković je objasnio da bi "Crna Gora mogla biti zloupotrijebljena eventualnim ubacivanjem Radovana Karadžića na njezin teritorij kako bi bila optužena za nesuradnju s Haškim tribunalom i suučesništvo u skrivanju ratnih zločinaca".

"Mi smo svjesni takve kombinatorike, ali ćemo se potruditi da se ne realizira", rekao je Marković.

Tjednik Monitor je ranije objavio da se Radovan Karadžić nalazi u objektu SPC-a u Crnoj Gori, u mjestu podno brda Nikšićko slivlje, te da se očekuje njegovo uhićenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara