Karadžićeva supruga podnijela ostavku u Crvenom križu

SUPRUGA ratnog vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića Ljiljana Zelen-Karadžić podnijela je u četvrtak ostavku na dužnost predsjednice organizacije Crvenog križa Republike Srpske na kojoj se nalazila gotovo deset godina.

Kako su prenijeli lokalni mediji u BiH, Zelen-Karadžić ostavku je podnijela na skupštini entitetske organizacije Crvenog križa održane na Palama iako joj je prije toga data puna potpora da nastavi obnašati dosadašnju dužnost.

Karadžićeva je supruga svoju odluku obrazložila navodnim pritiscima Međunarodnog komiteta Crvenog križa koji je nastavak dalje financijske potpore Crvenom križu Republike Srpske uvjetovao upravo njenom ostavkom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica da supruga jednog od najtraženijih ratnih zločinaca obnaša dužnost predsjednika organizacije Cvenog križa bila je predmetom žestokih kritika bosanskohercegovačkih i međunarodnih humanitarnih udruga koje djeluju u toj zemlji.

Zelen-Karadžić važila je i za ogorčenog protivnika svih napora da se potpuno razdvojene organizacije Crvenog križa Federacije BiH i Republike Srpske ujedine i počnu zajednički djelovati bez obzira na entičke granice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara