Karadžićevi savjeti: Kod problema sa seksom najbolja je terapija u paru

DRAGAN DAVID DABIĆ u Beogradu je radio kao liječnik alternativne medicine, držao je predavanja te pisao članke na temu psihologije i bioenergije. Njegovi suradnici ostali su šokirani nakon što su vidjeli na vijestima fotografije doktora Dabića - te shvatili da su zapravo surađivali s najtraženijim zločincem.

Otkrivanje pravog identiteta čovjeka pod imenom Dragana Davida Dabića s nevjericom je doživio i njegov urednik Goran Kojić u časopisu "Zdrav život". Tamo je ratni zločinac Radovan Karadžić objavljivao svoje tekstove s područja meditacije, psihologije i bioenergije. Vijest o tome da se iza Dabića krije nitko drugi do li sam Karadžić prilično je šokirala Gojića, ali nije mogao ni u jednom trenutku potvrditi niti negirati novootkriveni identitet, javlja srpska agencija BETA.

Ovdje pročitajte o čemu je to Radovan Karadžić kao doktor Dragan pisao u časopisu "Zdrav život:

> Tekst 1: Sve naše meditacije

> Tekst 2: Životne funkcije regulišu više energije

"Ni na kraj pameti mi nije bilo"

"Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi to mogao biti Radovan Karadžić, Dolazio je i komunicirao sa mnom osobno i baš je zanimljivo što ga u tom čovjeku nisam prepoznao. Nismo pričali o politici, niti o ičemu sličnome", kazao je Gojić.

Njihova poslovna suradnja započela je prije sedam mjeseci, a u posljednja tri mjesečna izdanja Karadžiću su redovito izlazili tekstovi.

"Znate, on je čovjek koji je meni ponudio tekst o sličnostima i razlikama između meditacije i tihovanja. Ja sam taj tekst ocijenio kao dobar i objavio ga u vidu feljtona", pojasnio je Kojić početak same suradnje, nakon čega je nastavio s hvalospjevima o "neprepoznatljivom" Karadžiću.

"Vedra i duboka osoba"

"Ostavio je na mene dojam osobe koja je izuzetno elokventna, upoznata s alternativom, s jedne strane vedra i puna pozitivne energije, ali, s druge strane, duboka, što je karakteristično za terapeute", rekao je Kojić nastavljajući kako su zajedno surađujući došli do pitanja o njegovom imidžu.

"Ja sam pitao da zašto svoju dugu sijedu kosu vezuju ne čudan način, na vrhu glave. Na to mi je odgovorio da je to njegova tajna", otkrio je Kojić pa i dodao kako je takva frizura, duga bijela brada i cjelokupni izgled njemu govorio kao da pred sobom ima "nekog boema".

Vizitka doktora DabićaKaradžić nije mogao potvrditi liječničku diplomu, što je izazvalo Kojićevu sumnju

Kojić je bio tek donekle sumnjičav i to stoga što "Dabić" nije mogao potvrditi svoje liječničko zvanje pa je u časopisima ispod njegovih tekstova stavljao "duhovni istraživač".

"Nekoliko puta sam ga pitao gdje radi ako je neuropsihijatar. Dobro, a imate li neku diplomu", pitao sam ga, a on je rekao da nije kod njega pa čak i da je diploma kod njegove bivše supruge u Americi", objasnio je Kojić svoje sumnje.

"On se pojavljivao na skupovima alternative i čovjek se predstavljao kao psihoenergoterapeut", objašnjava Kojić.

Predsjednica Društva za borbu protiv raka iz Sombora Đerđi Sarić za B92 je rekla kako je neuropsihijatar Dragan Dabić sudjelovao u akciji Pokreta za zdraviju Srbiju "Zdrav život je sretan život".

Karadžić pomagao i kod seksualnih problema

Radovan Karadžić kao duhovni iscjelitelj pomagao je i ljudima sa seksualnim smetnjama. "Bilo da su u pitanju psihički, bilo organski uzroci seksualnih smetnji, Humana kvantna energija (HQE) pomaže na dva nivoa", započinjao je Karadžić svoja opća izlaganja o spolnosti i pripadajućim problemima. Kao terapiju Karadžić je isticao potrebu terapije u paru odnosno bez obzira pati li od seksualnih problema muškarac ili žena, smetnje jednostavno treba rješavati "tretmanom ljubavnog/bračnog para".

Karadžić je spašavao i neplodne muškarce i žene. Tako je poučavao kako se primjenom spomenute energije može povećati broj spermatozoida, njihovo "energiziranje", ubrzavanje, kao i cjelokupna revitalizacija. Kod žena HQE tretman "može potaknuti jajnike da poboljšaju funkciju, proširiti jajovode", ali ovakvi tretmani "nisu zamjena za druge tretmane, već podrška i pomoć tim tretmanima", objašnjavao je Karadžić. Karadžićeva HQ energija u konačnici "dovodi do podizanja ukupne vitalnosti, što pomaže i kod smetnji plodnosti i kod seksualnih smetnji".

Sugerirao Karadžiću da mora posjetiti Haag i Scheveningen

Koliko je Karadžić kao David Dabić htio naveliko razvijati svoju djelatnost pokazao je time što je angažirao Zorana Pavlovića, web dizajnera koji mu je napravio internet stranicu putem koje je nudio pomoć u vezi seksualnih smetnji, depresije, epilepsije, multiple skleroze i drugih životnih poteškoća. Putem stranice mogle su se kupiti amajlije, a ostavljena su bila i dva kontakt broja te se s doktorom Dabićem moglo izravno komunicirati.

Zbog poslovne suradnje Pavlović se s Karadžićem sastajao nekoliko puta mjesečno pa je razgovarajući s njim stvorio dojam o ljubaznom, pametnom i staloženom čovjeku koji je u odličnim odnosima sa svojim suradnicima. Pavlović je jedina osoba koja je u proteklih nekoliko mjeseci bila u intenzivnijem kontaktu s Karadžićem.

"Svojom pojavom doktor Dabić je privlačio dosta pažnje, jer je imao dugu svijetlu kosu i bio je obučen u crno. Visokog i markantnog gomila ga je uvijek gledala. Ne vjerujem da je to bio on", kazao je Pavlović.  Njih dvojica nerijetko su prilikom susreta razgovarali o političkoj situaciji u zemlji, kako je poboljšati, a čak su se dodirnuli i Haaga. "Ja sam mu onda rekao da sam bio u Amsterdamu i da sam poslije otišao do Haaga i Scheveningena. I onda sam mu rekao: Davide, Scheveningen je jedno super mjesto, koje morate obavezno posjetiti. On je samo slegnuo ramenima i rekao: pa da, da, važi", tvrdi Pavlović.

Dragan Dabić nije registriran kao liječnik

Ministar zdravstva Srbije Tomica Milosavljević izjavio je kako osoba pod imenom Dragan ili David Dabić nije registrirana kao liječnik u registru Ljekarske komore niti u državnoj niti u privatnoj praksi. Ministar je dodao kako dosad nije izdana niti jedna dozvola za rad u tradicionalnoj medicini.

Izručenje Haagu ovaj vikend?

Glasnogovornik srpskog tužiteljstva za ratne zločine Bruno Vekarić kazao je novinarima kako je "nezahvalno predviđati" kada će se Radovan Karadžić smjestiti u Haagu, no da bi to ipak moglo biti za vikend. "Ovisi o tome kada će obrana uložiti žalbu na rješenje o ispunjenim uvjetima za izručenje i o tome kada će zasjedati izvanraspravno vijeće Okružnog suda koje će odlučivati o mogućoj žalbi na izručenje", kazao je Bruno Vekarić.

Napominje da je rok za žalbu tri dana od primitka nakon čega izvanraspravno vijeće ima tri dana za odlučivanje o žalbi. Konačnu odluku o izručenju donosi Ministarstvo pravde Srbije.

H.A./Ig.M
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara