Karamarko podržava gay paradu, ali neće joj se priključiti jer mu je subota slobodan dan

Foto: Bruno Konjević / Cropix

"NEĆU doći na zagrebački gay pride, u subotu imam jedan sasvim drugačiji ritam", kaže Tomislav Karamarko. Ministar policije novinarima je rekao da podržava Zagreb Pride, ali zbog parade se ne želi odreći svog slobodnog dana.

"Jedva čekam da mi dođu subota i nedjelja da se mogu posvetiti drugim stvarima", kaže Karamarko i dodaje kako apsolutno podržava pravo na seksualnu orijentaciju, kao i pravo gay osoba da se javno izražavaju.

"Moje ministarstvo jako dobro surađuje s gay populacijom. U lipnju smo imali cijeli niz predavanja za policajce na obuci i pokušavamo senzibilizirati ljude za zajednički život i toleranciju", rekao je Karamarko.

Prvi čovjek policije uvjeren je da se scene iz Splita neće ponoviti i u Zagrebu. Policija je, kaže, spremna za Pride i svoj će posao odraditi kvalitetno i profesionalno.

"Nadam se da neće biti nereda, moramo svi skupa biti optimistični. Povorku će osiguravati dovoljan broj policajaca", kaže Karamarko i dodaje kako je cijelo društvo trebalo nešto naučiti iz splitskog slučaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara