Karamarko: Zbog linča na moju obitelj povlačim se iz svih procesa donošenja odluka o INA-i

Karamarko: Zbog linča na moju obitelj povlačim se iz svih procesa donošenja odluka o INA-i

Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK Vlade Tomislav Karamarko danas se putem svog Facebooka oglasio u vezi afere u središtu koje je njegova supruga čija je tvrtka poslovala s lobistom MOL-a Josipom Petrovićem.

Karamarko je u priopćenju napisao kako se zbog linča na njegovu obitelj povlači iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka oko INA-e.

"[IZUZIMAM SE IZ PROCESA DONOŠENJA ODLUKA O INA-i]

Zbog medijskog linča na moju obitelj i mene osobno, donio sam odluku da se izuzmem iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka oko INA-e, sve dok Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ne donese odluku prema zahtjevu koji sam im uputio.

Dosad sam se zalagao za povlačenje iz arbitražnih postupaka i to obostrano; i Republike Hrvatske, ali i mađarske strane. Na taj sam način htio prekinuti promašenu politiku prošle neuspješne Vlade i još neuspješnijeg premijera koji je svojom politikom Hrvatsku posvađao sa svima i doveo nas na rub međunarodne izolacije.

U slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. Pritom nije zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u ovim postupcima", napisao je Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara