Kardinal Puljić opet dobio odluku o deložaciji iz dijela rezidencije

Foto: brazda.ba

VRHBOSANSKI nadbiskup kardinal Vinko Puljić je ponovno dobio nalog Općinskog suda u Sarajevu o deložaciji dijela njegove rezidencije koja bi se trebala dogoditi 26. svibnja.

Vjerovalo se da je taj prijepor riješen nakon što je Vlada Federacije BiH obitelji bivšeg djelatnika Službe državne sigurnosti Fadila Smajovića, koji je prije rata u BiH koristio te prostore, dodijelila zamjenski stan.

"Činjenica je da sam kao uskršnju čestitku upravo dobio sudsku poruku. No, danas sam iz Predsjedništva Federacije BiH dobio poruku da su oni u Vladi Federacije zakazali svu proceduru i zato je sudski proces donio ovu odluku za deložaciju. Očekujem da će se naći mudro rješenje da se za ove svete dane ne stvara grčevita atmosfera, koja može ponovo donijeti napetosti, a i politička manipuliranja", rekao je Puljić u petak, nakon što je katolicima uputio uskršnju poruku, pišu Nezavisne novine.

Odvjetnik obitelji Smajović: Do deložacije neće doći

Fikret Ibrišimović, odvjetnik iz Sarajeva koji zastupa obitelj Smajović u ovom procesu, tvrdi da neće doći do deložacije.

"Vlada FBiH je za moje klijente osigurala zamjenski stan na Grbavici. Mi smo na to pristali i što se tiče porodice Smajović tu nema nikakvih problema. Ova odluka Suda je stvar sudske procedure koju Sud mora pratiti. Do 26. svibnja se trebaju riješiti još neki tehnički detalji i nakon toga ćemo odustati od tužbe. Nitko neće biti deložiran", rekao je.

Općinski sud u Sarajevu je prvu odluku o deložaciji nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića iz dijela njegove rezidencije u Sarajevu u Ulici Kaptol zakazao za studeni prošle godine. Taj dio rezidencije je odlukom Suda dodijeljen obitelji Fadila Smajovića, bivšeg radnika UDBA-e, koja je u tom stanu živjela do proteklog rata.

Obitelj je podnijela zahtjev za vraćanje u posjed stana, pa je deložacija dijela ureda kardinala Puljića bila zakazana za 17. studenoga. Nakon ove odluke čelnici grada Sarajeva, kantona i Federacije BiH obećali su kardinalu Puljiću pomoć i, iako je sudska odluka bila pravomoćna, došlo je do odlaganja deložacije. Vlada Federacije BiH kasnije je osigurala zamjenski stan za obitelj Smajović na Grbavici, završavaju Nezavisne novine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara