Karlovačka policija o smrti dječaka: "Neoprezno je prelazio cestu"

Karlovačka policija o smrti dječaka: "Neoprezno je prelazio cestu"
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

KARLOVAČKA policija objavila je kako je desetogodišnji dječak, koji je u petak poginuo uslijed naleta teretnog vozila u karlovačkoj gradskoj četvrti Turnju, nepropisno i neoprezno prelazio cestu na dionici D1.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem, koje je obuhvatilo pregled snimke video nadzora s obližnje pekare, te iskazom svjedoka očevica, utvrđeno je da se nesreća dogodila uslijed nepropisnog i neopreznog prelaženja djeteta biciklom preko kolnika ceste u trenutku kada je vozač teretnog vozila prelazio preko pješačkog prijelaza, ispred kojeg je prethodno bio zaustavljen jer je propustio pješake", rekao je načelnik policijske uprave Karlovac Darko Bratić.

Desetogodišnjak je poginuo u petak u Turnju na pješačkom prijelazu prometno najopterećenije gradske četvrti u Karlovcu, gdje se u nedjelju održao prosvjed stanovnika.

Nakon mirnog prosvjeda ministar prometa Oleg Butković u ponedjeljak je najavio da će prometna inspekcija analizirati taj slučaj i vidjeti što se može napraviti za povećanje sigurnosti. Također je najavio početak gradnje zaobilaznice 2020. godine.

Tragedija koja je zavila Karlovac u crno

Podsjetimo, desetogodišnji dječak poginuo je u petak oko 16.35 sati kada je na njega naletio šleper zagrebačkih registracija. Iako su na mjesto tragedije brzo stigli i hitna i policija, dječaku nije bilo spasa. 

Dječak se, kako smo doznali, nakon škole igrao s prijateljima.

"On je bio s grupom svojih prijatelja iz razreda, neki tu žive u susjedstvu. Išli su kod jednog prijatelja peći kestene. Vraćali su se kući. I tu na cesti, tu na pješačkom prijelazu...", kazala je za Index Snježana Žunac, ravnateljica Osnovne škole Turanj koju je pohađao dječak. Išao je u četvrti razred.

Jučer je, kako smo spomenuli, održan prosvjed na kojem se skupilo preko 1000 ljudi.

"Bez politike, bez prozivanja ikoga, a najmanje vozača, a za kulturu vožnje i sigurnost", poruka je organizatora skupa jučer održanog u Turnju. Mještani traže kamere za nadzor prometa i ležeće policajce te završetak obilaznice jer, kako kažu, riječ je o opasnoj dionici kojom, zbog nedostatka zaobilaznice, voze veliki kamioni.

"Ovo je problem hrvatske države i Hrvatskih cesta, a država zbog ovakvih stvari postoji. Sa svoje strane predlažem sastanak s vijećem roditelja u srijedu i da tamo dogovorimo što i kako ćemo raditi dalje. Osjećam odgovornost kao gradonačelnik i kao čovjek. Dali smo sve što smo mogli, ali to nije dovoljno. Moramo sve ubrzati. Moramo učiniti dodatni pritisak na državu da riješi ovaj problem", poručio je to s prosvjeda više od tisuću Turanjčana karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara