Karlovačka studentica krivotvorila ispit, sad joj prijeti stroga kazna

Karlovačka studentica krivotvorila ispit, sad joj prijeti stroga kazna
Foto: Google Maps

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 26-godišnje Karlovčanke zbog sumnje u krivotvorenje ispita. 

Sumnjaju da je između 13. rujna 2017. godine i 21. prosinca 2017. godine, prilikom upisa na Strojarski odjel Veleučilišta u Karlovcu, podnijela molbu za priznavanje položenih ispita na Sveučilištu u Rijeci, na Tehničkom fakultetu, te priložila i potvrdu od 18. listopada 2017. s prijepisom ocjena Tehničkog fakulteta, no jedan ispit nije bio položen, već - krivotvoren.

Iz toga je proizlazilo da je na tom fakultetu položila ispit iz kolegija Osnove elektrotehnike s datumom 24. lipnja 2015., iako svjesna da navedeno ne odgovara istini te da potvrdu nije izdao Tehnički fakultet. 

Povjerenstvo Veleučilišta u Karlovcu 21.prosinca 2017. donijelo je rješenje o priznavanju ispita i izvršenih obveza iz nastave, ne posumnjavši u istinitost priložene potvrde, kojim je priznalo kao položen i kolegij iz Osnove elektrotehnike te izvršilo elektronski upis u Informatički sustav visokih učilišta i indeks studenta.

Zbog krivotvorenja službene isprave tužiteljstvo za nju traži godinu dana zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine. Okrivljena se tijekom istražnog postupka branila šutnjom, piše KA portal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara