Karr na putu prema SAD-u

OSUMNJIČENI za ubojstvo JonBenet Ramsey 1996. godine John Mark Karr, uhićen prošlog tjedna na Tajlandu, na putu je prema SAD-u, javljaju strani mediji.

Karra su uz policiju, iz pritvora do aerodroma u Bangkoku pratile mnogobrojne novinarske ekipe očekivajući neku njegovu izjavu, no Karr nije progovorio niti riječi. Njega će u avionu pratiti tri američka agenta.

Kako piše CNN Karr je na putu do aerodroma izgledao totalno bezosjećajno, odjeven u crvenu košulju s crnom kravatom, te crne hlače. Na aerodromu je bezbrižno razgovarao s ostalim putnicima, javlja AP.

Samo nekoliko sati prije njegovog odlaska, u policijsku stanicu se javio jedan liječnik koji tvrdi kako je Karr bio njegov pacijent u Klinici za promjenu spola. Ostali detalji još nisu objavljeni.

Iako je Karr priznao ubojstvo dječje missice, govoreći kako ju je volio te da je njena smrt bila nesretan slučaj, postoje sumnje u to da je on kriv. Naime, Karr tvrdi kako ju je drogirao te silovao, no obdukcijom u njenom tijelu nije pronađena nikakva droga, a i nalazi koji bi pokazali da ju je silovao nisu jasni.

Slučaj ubojstva 6-godišnje djevojčice je izazvao senzaciju, ne samo zato što je ubijena bila pobjednica dječjih natjecanja ljepote, nego i zbog činjenice da su njeni roditelji bili bogati i ugledni. Senzacija se pretvorila u nacionalnu traumu kada se ispostavilo da istraga godinama tapka u mjestu.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara