Katastrofa na vidiku: "Treći svjetski rat će započeti 2010. godine"

IAKO su proročanske riječi "Treći svjetski rat će započeti 2010. godine" izašle iz usta slijepe starice iz Bugarske, mnogi su se zbog njih zabrinuli.

Izrekla ih je, naime, Vangelia Gušterova, poznatija kao Baba Vanga, iscjeliteljica i vidovnjakinja, koja je za svog života prorekla brojne katastrofe, među kojima su i početak Drugog svjetskog rata, potonuće ruske nuklearne podmornice Kursk te napad na Svjetski trgovački centar (WTC).

Gušterova je navela kako će Treći svjetski rat započeti nakon pokušaja atentata na četiri državnika i nakon sukoba u Hindustanu, 2010. godine. Vanga je predvidjela i sukobe u Gruziji pa su se mnogi zabrinuli zbog već zaboravljenog proročanstva.

Naime, Vanga je umrla još 11. kolovoza 1996. godine. Predvidjela je čak i točan datum svoje smrti, a rekla je i kako je njena "nasljednica" 10-godišnja slijepa djevojčica iz Francuske, za koju će se uskoro pročuti.

Kad je 1980. godine, Vanga izrekla ove riječi: "Krajem stoljeća, i kolovozu 1999. ili 2000. godine, Kursk će prekriti voda i cijeli svijet će plakati nad tim", svi su njeno proročanstvo smatrali ludošću, jer su mislili da se odnosi na grad. Kad je u kolovozu 2000. godine, podmornica Kursk potonula, Vangine riječi su itekako imale smisla.

"Američki blizanci će pasti nakon što ih napadnu čelične ptice"

1989. godine, slijepa starica je rekla: "Strava, strava. Američki blizanci će pasti nakon što ih napadnu čelične ptice. Vukovi će zavijati u grmlju, nevina krv će biti prolivena". Kao što je Vanga i predvidjela, 11. rujna 2001. godine, tornjevi WTC-a, popularni "blizanci", sravnjeni su sa zemljom u terorističkom napadu. Američki predsjednik je u vrijeme napada bio George Bush, što objašnjava grmlje (eng. bush, op.a.) u proročanstvu.

Vanga je za svog života predvidjela i perestrojku u SSSR-u te smrti princeze Diane. Kruže priče o tome kako ju je u vrijeme Drugog svjetskog rata posjetio Hitler te kako je iz njene kuće izašao vidno uzrujan pa se nagađa da mu je prorekla njegov neslavni kraj.

Vangelia Pandeva Dimitrova, nakon udaje Vangelia Gušterova, rođena je 3. listopada 1911. godine u Strumici, u Makedoniji. U Bugarskoj je živjela od 1942. godine. Vid je izgubila kao 12-godišnja djevojčica, kad ju je doslovce odnio tornado. Pronašli su je zatrpanu prašinom i kamenjem, s očima punim pijeska. Proricati je počela kao 16-godišnjakinja, a njene vidovnjačke sposobnosti su, kad je postala 30-godišnjakinja, došle u punu snagu.

Tvrdila je da njezine paranormalne sposobnosti imaju veze s nevidljivim bićima, koja joj šalju informacije o prostoru i vremenu. Prorekla je i kako će ljudi, tek za otprilike 200 godina, uspostaviti vezu s izvanzemaljcima, iako mnogi od njih već godinama žive na Zemlji. Dolaze s planeta koji se zove Vamfim i "treći je planet od Zemlje".

I.M.
Foto: Wikimedia

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara