Katolicima-prosvjednicima pridružile se i časne sestre: Stop kršćanofobiji

Foto: Bruno Konjević/Cropix

STOP kršćanofobiji, naziv je prosvjednog skupa zakazanog jutros pred zagrebačkim Županijskim sudom gdje su se okupili vjernici kako bi podržali vjeroučiteljicu Jelenu Mudrovčić koju lezbijska grupa Kontra tuži jer je na satu vjeronauka učenicima rekla da je homoseksualnost bolest. Ovo je drugi sudski postupak protiv vjeroučiteljice iz osnovne škole na Jarunu: Kontra je prvo tužila Općinskom sudu, a kad je optužba odbačena, iz udruge su pokrenuli privatnu tužbu na Županijskom sudu. Inicijatori prosvjeda su pokrenuli Facebook stranicu na koju su se dosad odazvala 144 člana.

"Dođite na mirno druženje i mimohod ispred ulaza suda. Recimo dosta diskriminaciji protiv građana koji imaju vjerska uvjerenja", stoji u pozivu kojemu se odazvalo stotinjak ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su za vrijeme mimohoda na ustima imali naljepnice s natpisom "Stop kršćanofobiji", a Sanja Juras iz Kontre pozvala je medije da u što većem broju poprate suđenje.

Kontra je vjeroučiteljicu tužila nakon što je jedna učenica koja ne pohađa vjeronauk majci prenijela što je Mudrovčić njenim kolegama iz osmog razreda govorila o homoseksualnosti. Majka učenice je to prenijela aktivistima iz udruge Kontra koji su pokrenuli sudski postupak na temelju novog Zakona o suzbijanju diskriminacije. Slučaj je izuzetno intrigantan jer Mudrovčić tvrdi da je provodila plan i program za vjeroučitelje kojega je odobrilo Ministarstvo znanosti obrazovanja, dok iz Kontre tvrde da su njene izjave o homoseksualnosti diskriminirajuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara