Katolički biskupi u SiCG o prosvjedima

KATOLIČKI biskupi u Srbiji i Crnoj Gori izrazili su danas suosjećanje sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Islamskom vjerskom zajednicom zbog rušenja i paljenja vjerskih objekata u Srbiji i na Kosovu.

Priopćenje katoličkih biskupa u Srbiji i Crnoj Gori javnosti je upućeno iz ureda nadbiskupa beogradskog msgr. Stanislava Hočevara.

Ističući kako su teško doživjeli vijesti o nemilim događajima katolički biskupi konstatiraju da uništavanje crkava i džamija ne rješava probleme, nego predstavlja govor mržnje koji se sve više rasplamsava.

"S tjeskobom u duši upozoravamo da, ako nositelji ovakvih djela ne budu ušutkani, opasnost prijeti čitavoj našoj zemlji i ljudima koji žele pravdu i mir", zaključuje se u današnjem priopćenju biskupa Katoličke crkve u Srbiji i Crnoj Gori.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su pozvali vlast u Srbiji i na Kosovu da učine sve što je u njihovoj moći da se pronađu i iscijele korijeni i uzroci ponašanja koje ne vodi u mir i život, nego u sukob i smrt.

Ne postoje informacija da je ijedna Katolička crkva u Vojvodini i Srbiji oštećena u prosvjedima, navodi se u priopćenju.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara