Kaufland povećava plaće

Kaufland povećava plaće

Foto: Kaufland/ Facebook

TRGOVAČKI lanac Kaufland najavio je povećanje plaća za većinu od svojih 3500 radnika.

Kaufland Hrvatska trenutno zapošljava oko 3.500 djelatnika, a od osnutka u Hrvatskoj u 2001. godini, ta je tvrtka investirala više od 3,5 milijardi kuna.

„Za naš uspjeh zaslužni su svi naši djelatnici. Stoga smo ih odlučili nagraditi za trud koji nam pokazuju svojim svakodnevnim radom. Vođeni željom da naši djelatnici budu zadovoljni i motivirani te želeći im pružiti veću sigurnost i mogućnosti, donijeli smo odluku povećati plaće većine naših djelatnika na nerukovodećim pozicijama“, izjavio je predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska k.d., Vladimir Tomko.

To konkretno znači da, ovisno o poziciji unutar tvrtke, Kauflan za gore navedene djelatnike uvodi plaću koja će u prosjeku biti viša za 11,3 % u odnosu na do sada prosječno isplaćenu plaću, a povećanja plaća realizirat će se u dva koraka tijekom ove i iduće godine.

U odnosu na prosječnu plaću, koja prema podatcima Državnog zavoda za statistiku u Sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto, Kaufland Hrvatska će, nakon provedenih povišica plaća, svojim zaposlenicima plaćati preko 20 % više u odnosu na prosječnu plaću u Sektoru trgovine.

„Pri donošenju odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i u skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne, primjerice, u menadžmentu“, ističe Tomko.

"Uvijek se trudimo pružiti mogućnost napredovanja djelatnicima iz vlastitih redova koji su se dokazali kroz ostvarene rezultate. Veliku pažnju posvećujemo međuljudskim odnosima. Stoga razvijamo posebnu kulturu upravljanja i konstantno radimo na što boljoj međusobnoj komunikaciji i suradnji. Želimo svoje djelatnike dodatno motivirati i pokazati im da njihov rad uistinu cijenimo. Naši zaposlenici su naša snaga i glavni nositelji uspjeha Kauflanda", stoji u priopćenju medijima.

Tolušić ih žestoko napao prije par mjeseci

Kaufland se prije par mjeseci našao na udaru ministra Tolušića.

"U Hrvatskoj se godišnje uveze kruha i pekarskih proizvoda u vrijednosti 450 milijuna kuna. Nažalost, velika većina kruha i peciva koje kupujete u trgovačkim lancima su proizvodi iz Austrije, Njemačke, Češke i Poljske. Bez obzira na jeftinu hrvatsku pšenicu i vrijedne pekare, 90 % proizvoda koje vidite na slikama (u ovom slučaju se radi o Kauflandu, ali isto je i u Lidlu i drugim lancima) NE dolaze iz Hrvatske. Ministarstvo ne može zabraniti uvoz, ali može reći da trebamo kupovati svoje, hrvatske proizvode, i voditi brigu o svojim proizvođačima i svojim, hrvatskim poljoprivrednicima. Pa zato, dragi moji, gledajte deklaracije i na kruhu i pecivu, kupujte hrvatsko i kupujte kod onih koji prodaju i cijene HRVATSKO!!", napisao je ministar Tolušić u objavi na Facebooku koju je kasnije izbrisao ili je promijenio postavke privatnosti. Svejedno, objava više nije vidljiva.

Iz Kauflanda su mu tada odgovorili da nije u pravu.

"Što se pekarskih proizvoda konkretno tiče, trenutno u svojoj ponudi imamo skoro 60 % proizvoda hrvatskog porijekla. Stoga nam je žao što se Kaufland spominje u ovom kontekstu, budući da u našem širokom asortimanu svakako imamo i velik broj hrvatskih proizvoda te se zaista trudimo podržati i hrvatske proizvođače koliko je moguće, što je vidljivo iz navedenih brojki", osvrnuli su se i na prozivku zbog uvoznog kruha.

"Građeni na pouzdanim temeljima, redovito ispunjavamo sve svoje obveze prema svim svojim poslovnim partnerima te trenutno zapošljavamo oko 3.700 djelatnika, a od osnutka u Hrvatskoj investirali smo više od 3,5 milijarde kuna. Vođeni željom da što više zadovoljimo potrebe svojih kupaca, trudimo se ponuditi prije svega kvalitetne proizvode prema dostupnim cijenama", odgovorili su tada iz Kauflanda.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se ministar Tolušić sada javiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara