Tko je Kazimir Bačić, čovjek kojeg je HDZ postavio za novog ravnatelja HRT-a?

Tko je Kazimir Bačić, čovjek kojeg je HDZ postavio za novog ravnatelja HRT-a?

Foto: FAH

KAZIMIR BAČIĆ danas je u Saboru većinom glasova izabran za novog ravnatelja HRT-a. Za Bačića je glasalo 90 zastupnika.

Do odluke je došlo nakon što je MOST odlučio podržati HDZ-ov izbor, Kazimira Bačića, te odustati od svojeg kandidata Markote.

U zamjenu za pristanak MOST-a, HDZ se obvezao na smanjivanje HTV pretplate na 65 kuna.

Tko je Kazimir Bačić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić, rođen 1961. godine, po struci je inženjer. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu i završio GMP na IEDC-ju – Bled School of Management.

Na HRT-u od 1984. godine radi na inženjerskim poslovima, potom je rukovoditelj Tehnike HTV-a i pomoćnik glavnoga ravnatelja HRT-a za razvoj i tehnologiju. Sudjelovao je u tehničkoj realizaciji velikih projekata, kao što su Eurosong, praćenje posjeta papa Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Hrvatskoj, Svjetski skijaški kup i Olimpijske igre.

Vodio je ili sudjelovao u izradbi i provedbi mnogih projekata TV tehnike i tehnologije, kao što su projektiranje i opremanje studija Anton Marti i Angel Miladinov, digitalizacija proizvodnje Informativnog programa, uvođenje sustava virtualne scene, automatizacija TV programa, uvođenje eksperimentalnog HD emitiranja TV signala.

Aktivno je sudjelovao u radu ekspertne grupe EBU projekta Vision 2020.

Član je radne skupine Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za prijelaz s analognoga na digitalno zemaljsko emitiranje (DVB-T), a od 2006. aktivni je član Tehničkog odbora EBU-a (EBU TC), krovnoga tehničkog tijela EBU-a za tehnologiju i inovacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara