Tko je Kazimir Bačić, čovjek kojeg je HDZ postavio za novog ravnatelja HRT-a?

Tko je Kazimir Bačić, čovjek kojeg je HDZ postavio za novog ravnatelja HRT-a?

Foto: FAH

KAZIMIR BAČIĆ danas je u Saboru većinom glasova izabran za novog ravnatelja HRT-a. Za Bačića je glasalo 90 zastupnika.

Do odluke je došlo nakon što je MOST odlučio podržati HDZ-ov izbor, Kazimira Bačića, te odustati od svojeg kandidata Markote.

U zamjenu za pristanak MOST-a, HDZ se obvezao na smanjivanje HTV pretplate na 65 kuna.

Tko je Kazimir Bačić?

Bačić, rođen 1961. godine, po struci je inženjer. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu i završio GMP na IEDC-ju – Bled School of Management.

Na HRT-u od 1984. godine radi na inženjerskim poslovima, potom je rukovoditelj Tehnike HTV-a i pomoćnik glavnoga ravnatelja HRT-a za razvoj i tehnologiju. Sudjelovao je u tehničkoj realizaciji velikih projekata, kao što su Eurosong, praćenje posjeta papa Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Hrvatskoj, Svjetski skijaški kup i Olimpijske igre.

Vodio je ili sudjelovao u izradbi i provedbi mnogih projekata TV tehnike i tehnologije, kao što su projektiranje i opremanje studija Anton Marti i Angel Miladinov, digitalizacija proizvodnje Informativnog programa, uvođenje sustava virtualne scene, automatizacija TV programa, uvođenje eksperimentalnog HD emitiranja TV signala.

Aktivno je sudjelovao u radu ekspertne grupe EBU projekta Vision 2020.

Član je radne skupine Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za prijelaz s analognoga na digitalno zemaljsko emitiranje (DVB-T), a od 2006. aktivni je član Tehničkog odbora EBU-a (EBU TC), krovnoga tehničkog tijela EBU-a za tehnologiju i inovacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara