Kaznena prijava zbog napada na djelatnika MUP-a BiH

PROTIV dvojice hrvatskih državljana, Hrvoja Petrovića i njegova sina H.P. (rođen 1984.), koji su 15. kolovoza u mjestu Veljacima kod Ljubuškog nanijeli tjelesne ozljede policijskome komesaru Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije Gordanu Bradvici podnesena je kaznena prijava općinskome tužiteljstvu a sudski postupak najvjerojatnije će se voditi u Ljubuškom.

Oni se terete zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja za što je propisana kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina, saznaje Hina u ponedjeljak.

Hrvoje Petrović je do umirovljenja bio zamjenik direktora za pravne poslove hotela "Interkontinental" (današnje "Opere"), a ne kako je ranije objavljeno direktor tog hotela.

Policija je inače objavila samo inicijale napadača H.P. (rođenog 1939.) i njegovog sina H.P. (rođenog 1984.) koji su stalno nastanjeni u Zagrebu. Odbili su otkriti njihov identitet.

MUP Zapadnohercegovačke županije tvrdi da su Hrvoje Petrović i njegov 19-godišnji sin napali komesara Bradvicu u restoranu "Koćuša" u Veljacima u trenutku kada im je on bio okrenut leđima.

Precizira se da su napad počinili gađajući komesara bocama, pepeljarama i čašama, nakon čega je H.P. (rođen 1984. godine) izvukao nož skakavac te ga uporabio u napadu, a nakon što je odbio opisane napade komesar se udaljio s lica mjesta, navodi se u priopćenju MUP-a Zapadnohercegovačke županije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara