KBC Zagreb: Imenovani novi predstojnici klinika i zavoda

RAVNATELJ Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb Josip Paladino po neslužbenim je informacijama donio konačnu odluku o imenovanju deset novih predstojnika klinika i kliničkih zavoda, kojima 15. srpnja istječe mandat.

Za vodeća mjesta na klinikama i zavodima najveće hrvatske zdravstvene ustanove u ožujku ove godine po prvi je puta bio raspisan međunarodni natječaj, koji je objavljen u britanskom medicinskom časopisu "Lancet".

Najviše interesa pobudio je natječaj za predstojnika Klinike za kardiokirurgiju, na čije je čelno mjesto Paladino, kako se neslužbeno doznaje, imenovao mladog kardiokirurga Darka Anića.

Za to se mjesto natjecalo više kandidata iz Hrvatske i inozemstva, a među njima i dosadašnji predstojnik Klinike Ivan Jelić te američki kardiokirurg William Novick, u Hrvatskoj poznat zbog velikog broja operacija koje je u posljednjih desetak godina obavio na djeci sa srčanim manama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se neslužbeno doznaje da će na mjesto predstojnika Klinike za internu medicinu umjesto bivšeg ministra zdravstva Željka Reinera doći dosadašnji predstojnik Zavoda za gastroenterologiju Boris Vucelić, a s mjesta predstojnika Klinike za kirurgiju odlazi Josip Unušić.

Za predstojnika Klinike za ortopediju ponovno je izabran Krešimir Koržinek, no on je pred mirovinom što znači da bi se za pola godina mogao birati novi šef klinike.

Imena novih predstojnika klinika i zavoda nisu se moglo službeno doznati budući da u KBC-u Zagreb ta imenovanja drže njihovim unutarnjim pitanjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara