KBC-u Split nedostaje krvi, pozivaju građane na darivanje

KBC-u Split nedostaje krvi, pozivaju građane na darivanje
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

KBC Split jučer je poslao apel građanima za darivanje krvi zbog kritičnog stanja sa zalihama krvi grupe A i 0-.

U centar za darivanje krvi u Splitu u međuvremenu se javilo stotinjak građana, a da bi se rad KBC-a uobičajeno nastavio, potrebne su im dodatne zalihe A i 0- krvne grupe.

Akciji se pridružio i Uber iz kojeg su se oglasili priopćenjem rekavši da će sutra do KBC-a Split i natrag besplatno prevoziti sve građane koji žele darovati krv.

Besplatne vožnje do KBC-a Split i natrag

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Uber će sutra besplatno prevoziti sve darivatelje krvi u KBC Split koji je zbog velike nestašice krvi privremeno odgodio operativne zahvate i svim građanima uputio apel da doniraju krv. Krv mogu darivati građani od 18 do 65 godina, a besplatnu povratnu vožnju Uberom do bolnice na Firulama u četvrtak, 19. srpnja, mogu ostvariti uz korištenje promo koda - DARUJEMKRV.

Prilikom otvaranja Uber aplikacije darivatelji krvi pod opcijom plaćanje moraju unijeti promo kod DARUJEMKRV te kao odredište vožnje odabrati KBC Split Firule. Za besplatnu vožnju Uberom pri povratku polazište također mora biti KBC Split.

Krv se može dati od 7.30 do 18 sati u Zavodu za transfuzijsku medicinu u prizemlju zgrade KBC-a Split. Besplatnu vožnju Uberom do KBC-a Split te iz bolnice natrag do svog odredišta moguće je uz promo kod DARUJEMKRV koristiti od 7 do 18.30 sati", poručili su iz Ubera.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara