"Keita Nobilo okrenula se drogi zbog bolesti i ljubavnih problema"

"Keita Nobilo okrenula se drogi zbog bolesti i ljubavnih problema"

IAKO hrvatska javnost o njoj nije previše čitala, lik Keite Nobilo, u novozelandskim medijima poznate pod nadimkom "Nasljednica", naslovnicama tamošnjih medija itekako je poznat.

Njezino ime do prošlog tjedna nije trebalo biti dovedeno u vezu s posjedovanjem droge kako ne bi nanijelo štetu kako njoj, tako i vinarskoj tvrtki Nobilo Wines koju je 1943. godine osnovao hrvatski doseljenik Nikola Nobilo, no nije trebalo proći drugo vremena da po njezinu uhićenju na internet forume i blogove "procuri" njezino ime.

Jedan bloger čak piše kako je po objavi njezina imena i opisu optužbi zaprimio e-mail u kojemu je stajalo upozorenje da "time krši sudske odredbe o tajnosti podataka". U prošli ponedjeljak, kada je vijest o Nobilo i posjedovanju droge za koje je optužena izašla u javnost, točno u podne sudska je zabrana o tajnosti podataka istekla, a odvjetnik 26-godišnje Nobilo, Mark Ryan, kako pišu tamošnji mediji, "mudro" je odlučio ne tražiti produženje zabrane, budući da se medijima već naveliko spekuliralo o "nasljednici" kao optuženoj za posjedovanje veće količine droge.

Nobilo je, podsjećamo, optužena za posjedovanje droge zbog koje joj teoretski prijeti doživotni zatvor. Naime, u stanu kojeg je dijelila sa svojim 27-godišnjim "samozaposlenim građevinskim radnikom" Joshuom Irom McPhersonom, pronađeni su metamfetamin, kokain i kanabis, kao i odgovarajuća oprema.

Droga je pronađena u policijskom pretresu izvršenom u stanu kojeg je dijelila sa McPhersonom. Policija je McPhersona tražila zbog krađe automobila, a u njegovom stanu je osim droge pronašla dokaze o preko 50 provala prilikom kojih je krao plazma-televizore, elektroniku, vatreno oružje i druge vrijedne predmete.

Oboje su optuženi za posjedovanje droge, a optužnica je na težini dobila zbog metamfetamina, "na ulici" poznatijeg pod kratkim nazivom "P", a koji predstavlja "drogu prve klase" zbog koje se dobiva i doživotni zatvor. Maksimalna kazna za posjedovanje je šest mjeseci ili novčana kazna od tisuću dolara, ali Nobilo je optužena za posjedovanje veće količine, zbog čega joj prijeti doživotni zatvor.

Keita Nobilo i njezina majka Hilary odbile su davati izjave za medije. Njezin suoptuženi, Joshua Ira McPherson, koji tvrdi kako on i Nobilo nisu bili u ljubavnoj vezi, nego da su samo prijatelji koji se poznaju još iz srednjoškolskih dana, najprije je pristao dati izjavu za medije, ali zatim je odustao kazavši kako bi "prije toga radije pitao Keitu".

Težak prekid s bivšom ragbijaškom zvijezdom Mathweom Ridgeom

Nobilo je neizostavnim dijelom novozelandske društvene scene postala 2004. godine, kada je započela romantičnu vezu s bivšom ragbijaškom zvijezdom Mathweom Ridgeom, zvijezdom reality showova "Celebrity Treasure Island" i "Game of Two Halves", kojega je upoznala u jednom japanskom noćnom klubu, gdje je od 2003. radila kao učiteljica engleskog jezika.

Ridge i Nobilo nakon toga su se vratili u Auckland, gdje su neko vrijeme bili neizostavnom pojavom na naslovnicama tamošnjih časopisa. Nobilo je jedno vrijeme radila s Ridgeom u njegovu biznisu automobilima. Zajedno su živjeli u Aucklandu sve dok jednoga dana Nobilo nije primila sms poruku u kojoj ju Ridge obavještava kako je imao romantičnu aferu s Rebeccom Loos, dok je bio na odmoru u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji se nisu trudili birati riječi, te su "izvještavali" kako je Ridge Nobilo "nogirao" zbog "razaračice brakova Rebecce Loos", deklarirane biseksualke poznate po svojim izjavama da je bila u vezi s Davidom Beckhamom. Keita je, kako pišu tamošnji mediji, bila bijesna zbog prekida te je "svoju ispovijest ispričala svima koji su htjeli slušati", piše jedan bloger, aludirajući na brojne tabloide kojima se Nobilo ispovjedila o svojim ljubavnim jadima.

Nakon prekida Nobilo je za ženski časopis Woman´s Day izjavila kako je u šoku te kako nije očekivala takvo ponašanje od ragbijaške zvijezde. "Bolesna sam, trebao bi mi odati poštovanje koje zaslužujem", kazala je Nobilo nakon prekida koji se dogodio krajem prošle godine, baš u vrijeme kada je očekivala rezultate testa koji su trebali pokazati ima li tumor na mozgu.

Nobilo je, naime, nakon ugriza pauka u Japanu 2004. godine pretrpjela imunološki kolaps, a danas je njezino stanje slično onomu osoba oboljelih od raka, kako opisuju njezini liječnici.

Ridgeova bivša supruga, Sally Ridge, za tabloide je po prekidu Ridgea i Nobilove izjavila kako je "zadovoljna što njezin bivši suprug više nije s Nobilovom".

Prošlog tjedna Sally Ridge za Herald on Sunday izjavila je kako je razgovarala s Nobilovom, no za medije o njoj nije više željela reći ni riječi. Rođakinja Keite Nobilo, Krista - tamošnjoj javnosti poznata kao model i glumica, izjavila je kako ne zna zašto su se mediji tako obrušili na njezinu sestričnu, "samo zato što je hodala s Matthewom Ridgeom".

"Bolest i ljubavni problemi okrenuli ju prema drogi"

Nakon što su mediji prošlog tjedna objavili njezino ime, po internet forumima počeli su se javljati prijatelji Keite Nobilo, koji pišu kako ju, kada je njezina fotografija objavljena, "nisu mogli prepoznati" te da se njezin izgled znatno promijenio, što zbog bolesti, što zbog konzumacije droga.

Upravo zbog zdravstvenih problema i zbog traumatičnog prekida s Ridgeom, Nobilo se vjerojatno okrenula konzumaciji droge, pretpostavljaju tamošnji mediji.

Mediji su svojevremeno izvještavali i kako je Nobilo posebno pogodilo kada su njezin bivši dečko i Rebecca Loose nedavno najavili kako će se doseliti u Auckland, mjesto gdje je ona ranije s njim živjela. "Kako se usuđuje to mi učiniti?", izjavila je početkom ove godine za jedan novozelandski časopis. "Ovo mi sve predstavlja još veći teret budući da sam bolesna", dodala je.

Nobilo je s bivšim ragbijašem prekinula krajem prošle godine, kada joj je priznao aferu s Loose, koju je upoznao na snimanju reality showa "Celebrity treasure Island". "Keita je bijesna jer sada mora pronaći spilju u kojoj će se sakriti zbog sramote", kazao je izvor blizak optuženoj, nedugo nakon njezina prekida s ragbijaškom zvijezdom. To je, kako su novine pisale, bilo posljednje što je u tom trenutku pored bolesti trebala. Ipak, Nobilo je tada smogla snage davati izjave o prekidu za medije, što je razljutilo njezina tada već bivšeg dečka Ridgea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara