Kerum izgubio ruku u Gradskom vijeću: Grabić odbio fotelju u Eko-kaštelanskom zaljevu

Kerum izgubio ruku u Gradskom vijeću: Grabić odbio fotelju u Eko-kaštelanskom zaljevu

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Jakov Prkić/Cropix

NIKOLA GRABIĆ, bivši splitski gradonačelnik, danas nezavisni gradski vijećnik, predomislio se i odlučio ne prihvatiti imenovanje u Upravno vijeće agencije Eko-kaštelanski zaljev. O svojoj odluci izvijestio je splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

"Stvara se uvjerenje da se mojim mjestom trgujem..."

"O imenovanju smo razgovarali prije mjesec dana, kada je bio poznat odnos snaga u Gradskom vijeću. Zahvaljujem se na povjerenju, ali kako su okolnosti u Gradskom vijeću promijenjene, ne želim sudjelovati u preslagivanju snaga. Ni na kraj pameti mi nije biti nekakva prevaga u novom prestrojavanju. Stvara se klima u javnosti da se mojim mjestom trguje, a ja sam posao predstavnika grada u agenciji prihvatio isključivo iz stručnih motiva, a ne financijske koristi ili nečeg drugog" napisao je Grabić Kerumu. 

Radi se, kaže, o konačnoj odluci. Grabićev glas u vijeću Kerumu je bio vrlo značajan, s obzirom da je HDZ na čelu s Dujom Marasovićem odlepršao iz njegovog jata, pa se na idućoj sjednici očekivala smjena predsjednika vijeća Tomislava Goje, na čije bi mjesto konačno trebala doći gradonačelnikova sestra Nevenka Bečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Željko Kerum Franjo Tuđman

U atmosferi posvemašnjeg ulizištva prema Željku Kerumu, koji je bogato nagradio svoje saveznike i prebjege foteljama u nadzornim odborima gradskih tvrtki, Grabićeva odluka predstavlja pravu senzaciju.

Bivši ravnatelj agencije Eko-kaštelanski zaljev inače nije toliko nesklon trgovini, koliko to želi predstaviti. HDZ je u Splitu došao na vlast upravo zbog njega, nakon što je iz HSLS-a prebjegao Tuđmanu.

No čini se da Kerum ipak nije isto što i prvi hrvatski predsjednik. Ili se možda Grabić opet predomisli, tko zna? Kerum je (za)sad opet u deficitu za jedan glas i za smjenu Goje i provedbu planova trebat će mu netko umjesto Grabića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara