Kerum o nalazu DIP-a: "Pričaju pizdarije"

Kerum o nalazu DIP-a: "Pričaju pizdarije"

Foto: FaH

BIVŠI splitski gradonačelnik Ivo Baldasar komentirao nam je nalaz nadzora DIP-a koji je češljao podatke o prikazanom trošku i prihodima pojedinih kandidata za splitskog gradonačelnika. Prema nalazu DIP-a, Baldasar je imao 0 kuna prihoda i 0 kuna troška za promidžbu.

"To je krivi podatak i iz DIP-a su se usmeno ispričali. Dakle, mi smo prijavili 22 tisuće kuna troška za promidžbu, a troškovi za listu za Gradsko vijeće iznosili su 0 kuna. Ne znam kako je došlo do ove omaške, ali mi smo svoju obvezu uredno ispunili", kazao nam je Baldasar.

DIP je daleko najviše zamjerki imao na Kerumovo izvješće. Utvrdili su, naime, da je podnio neistinite i netočne podatke o prihodima i rashodima. Ostao je dužan više od 300 tisuća kuna, a za 100 tisuća kuna nije dobijeno očitovanje dobavljača.

"Što će oni pričati, kako je moguće da ima 10 posto nevažećih listića?!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeli smo dobiti i Kerumov komentar na nalaz DIP-a.

"Što će oni pričati?! Kako je moguće da ima 10 posto nevažećih listića? Neka prvo to objasne. Sada pričaju pizdarije i može ih biti sram", kazao nam je Kerum. Očito još nije prebolio poraz u završnici.

Po prikazanim podacima na kampanju je potrošio gotovo pola milijuna kuna, a toliki su mu bili i prihodi. HDZ-ov Andro Krstulović Opara, pobjednik izbora, potrošio je preko 700 tisuća kuna, a uprihodio nešto preko 530 tisuća kuna. 

Kada je zasjeo u Banovinu, odmah je potpisao zaključak o naknadi troškova izborne promidžbe za sebe, Keruma i Marijanu Puljak, sve kandidate koji su dobili više od 10 posto. Kerumu je s najvećim brojem glasova u prvom i drugom krugu pripalo nešto više od 70 tisuća kuna, Opari osam tisuća kuna manje, a Puljak 40 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara