Kerum uz Bundek gradi hotel, stanove i trgovački centar

SREDIŠĆE - zapad naziv je sada neuređenog prostora od 21,4 hektara koji se nalazi južno od novouređenog parka Bundek, a u njegovoj blizini gradi se i Muzej suvremene umjetnosti. Na atraktivnoj lokaciji uskoro će početi gradnja stanova i hotela, čiji su investitori Željko Kerum, Slobodan Čimbur te Anđelko i Vlado Leko.

Prema informacijama do kojih je došao Poslovni dnevnik, gradnja stanova i hotela priprema se već više od godinu dana, a nedavno je dobivena suglasnost Poglavarstva da plan uređenja, koji će urediti detaljnu veličinu, izgrađenost i raspored objekata, financira HUP.

HUP će financirati plan uređenja, kao je objasnio Anđelko Leko, većinski vlasnik HUP-a Zagreb, zbog rekonstrukcije hotela Zagreb koji je u sklopu prostora gdje će niknuti novi objekti.

Uvidom u dostupne planove i dokumente iz grada, vidi se da će se na sjeverozapadu prostora, na parceli od gotovo 17 tisuća kvadrata koja pripada Željku Kerumu, graditi Centar Bundek - kompleks sa stanovima, hotelom, brojnim trgovačkim prostorima i sportskim sadržajima.

Tvrtke Saxum i Telefongradnja u pozadini će graditi stambene objekte s pet do sedam etaža, Saxum je u vlasništvu Slobodana Čimbura, vlasnika restorana Baltazar i rođaka Anđelka Leke - Vlade Leke. Telefon-gradnja iz Svete Nedelje u vlasništvu je Mladena Glada.

Prošli je tjedan grad s obije tvrtke odlučio mijenjati 15-ak zemljišnih čestica po principu “kvadrat za kvadrat”, čime je grad dobio zemljište za tri ulice unutar novog naselja, a dvije tvrtke zemljište bez kojeg ne bi mogle graditi zgrade.

Ustupci u izmjenama Generalnog plana učinjeni su oko zemljišta u vlasništvu Keruma. Prvotno je zamišljeno da se iznad Muzeja suvremene umjetnosti izgrade još tri muzeja, ali je u posljednji tren polovica parcele uz ulicu Bundek prenamijenjena u zonu mješovite namjene kako bi se omogućila gradnja Centra Bundek.

Navodno bi se trebalo naći mjesta i za društvene sadržaje, za koje su predviđene tri parcele. Osim MSU-a, na dvije bi se trebao graditi državni arhiv i muzej fotografije, dok je treća parcela znatno manja zbog izmjena GUP-a.

Foto: Poslovni.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara