Kerumov vijećnik pijan nasrnuo na suprugu i sina, sutkinja ga poslala tjedan dana u zatvor

Kerumov vijećnik pijan nasrnuo na suprugu i sina, sutkinja ga poslala tjedan dana u zatvor

Foto: Facebook

DAMIR RODA ĆOSIĆ, županijski vijećnik Kerumovog HGS-a i predsjednik splitskog kotara Sućidar, proveo je tjedan dana iza rešetaka zatvora na Bilicama odlukom sutkinje Prekršajnog suda u Splitu, i to zbog prijave policije za obiteljsko nasilje. 

Ćosić je prije tjedan dana nasrnuo na ženu i sina, zaprijetio im je navodno i da će nabaviti pištolj i srediti ih. Policiju je pozvao sin koji je pokušao zaštiti majku kada ju je napao njegov otac. Bio je vidno pijan, no odbio je alko test. 

Kerum: Ne mogu vjerovati da je to napravio, ali ako jest, poduzet ćemo mjere

Sutkinja je Rodi odredila tjedan dana zadržavanja u zatvoru, danas bi trebao izaći na slobodu. Policija je optužnim prijedlogom zatražila da se kazni s 30 dana zatvora te da mu se izreknu zaštitne mjere zabrane približavanja žrtvama te psihosocijalni tretman. O mjerama još nije odlučeno, kao ni o Rodinoj žalbi na zadržavanje u zatvoru. 

Željko Kerum, koji je Rodi ukazao povjerenje i poslao ga u Županijsku skupštinu kao zamjenu, neugodno se iznenadio kada je čuo što se dogodilo s njegovim vijećnikom.  

"Ne mogu vjerovati da je to napravio. Ja osuđujem svako nasilje, pogotovo prema ženama. To mi je krajnje neprihvatljivo. Utvrdit ćemo što se dogodilo, ako je istina da se to tako dogodilo, svakako ćemo poduzeti određene mjere", komentirao nam je slučaj Željko Kerum, šef HGS-a.

Od HSP-a preko HDZ-a, SDP-a, Baldasara i Bandića do Keruma 

Zanimljivo je da se Roda našao u HGS-u tek uoči posljednjih lokalnih izbora. Do tada je bio s Ivo Baldasarom i Milanom Bandićem, a još prije toga s Ružom Tomašić i HDZ-om. U prošlom mandatu Roda je bio vijećnik i u Županijskoj skupštini i u Gradskom vijeću. Stao je uz Baldasara, što su mu u HDZ-u zamjerili. Šef HDZ-a Petar Škorić rekao je da je Roda odletio svom jatu. U to doba, Baldasar je još bio u SDP-u.   

Unatoč ovako širokom dijapozonu političkog interesa, Roda kaže da je uvijek ostao vjeran pravaškom svjetonazoru. Izvorno je bio u HSP-u pa je otišao u HSP Ruže Tomašić. 

Sude mu za prijetnju HDZ-ovom direktoru Turističke zajednice 

Tijekom postupka na Prekršajnom sudu utvrdilo se da je Roda nekažnjavan, no na splitskom Općinskom sudu aktivan mu je postupak za prijetnju direktoru Županijske turističke zajednice Jošku Stelli. Početkom 2015. godine, ljutit što njegovoj pastorki nije produžen ugovor u TZ-u, došao se raspraviti sa Stellom u njegov ured i pri tom nije birao riječi. Pastorku je zaposlio Baldasar u Splitskoj obali, a nešto kasnije, nakon uspostave suradnje s Bandićem, radno mjesto u ZET-u pronašla je i Rodina kćer missica.

Suptilni pristup ne krasi Rodu, a to je pokazao i prošle godine nakon lokalnih izbora. Razočaran kako je Kerum izgubio u drugom krugu od HDZ-ovog Opare, a potaknut dijeljenjem nepismenog sastava Kerumovog zamjenika Gage, na Fejsu je izvrijeđao HSLS-ovca Zdeslava Benzona. "Viriš Opari iz guzice jer si pičkomehaničar njegovoj ženi. Smeće žuto", napisao je Roda. 

  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara