Kilometarske kolone i gužve diljem zemlje, a posebno na obali

Kilometarske kolone i gužve diljem zemlje, a posebno na obali
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DILJEM zemlje i danas se stvaraju kolone, osobito na jugu zemlje. 

Kolona s juga prema Splitu proteže se sve do Krila Jesenice. Ništa bolje nije, kako javlja Dalmacija Danas, ni u drugim gradovima uz obalu. Kolone se u Omišu stvaraju od ranog jutra u oba smjera, pojačan je promet vozila i od Jadranske magistrale do Trogira u oba smjera, kao i na Čiovu.

HAK je objavio stanje na cestama u 14 sati:

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC113 u mjestu Pražnica na Braču promet je obustavljen i teče obilazno lokalnim prometnicama.

Zbog prometne nezgode na 47. km autoceste A1 poslije tunela Sveti Marko u smjeru mora vozi se usporeno, u koloni.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina). Na autocesti A1 od vijadukta Božići do južnog portala tunela Sveti Rok zbog jakih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, a jak vjetar povremeno puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Kolnici su mokri i skliski u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Na cestama u gorju i duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1) mogući su odroni. 

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, povremeno i u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te na pojedinim graničnim prijelazima. Na nekim se dionicama autocesta vozi usporeno i u koloni, uz povremene kraće zastoje, osobito u blizini odmorišta i čvorova. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje trenutačnim uvjetima i pripaze na sigurnosni razmak između vozila.

KOLONE I POVREMENI ZASTOJI:

-na autocesti A1 promet je vrlo gust na dionici od Zagreba prema Karlovcu, (uz stalno pojačan priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora) te cijelom dionicom prema jugu i u smjeru unutrašnjosti;
-na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 3 km, na naplati Demerje oko 500 m;
-na autocesti A1 na izlazu Dugopolje, između čvorova Vučevica i Bisko u oba smjera kolona je oko 2 km;
-na autocesti A3 usporeno se, u koloni u pokretu, vozi između čvorova Jankomir i Lučko, u smjeru Lipovca;
-ispred naplatne postaje Rupa na autocesti A7, u oba smjera, na izlaznom kraku čvora Matulji u smjeru Istre kolona je oko 1 km;
-na čvoru Matulji (B8), iz smjera Istre prema Kvarneru, kolona je oko 6 km;
-ispred tunela Učka (B8) prema Matuljima kolona je oko 2 km;
-pojačan promet na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 3 km;
-na Jadranskoj magistrali (DC8) između Šmrike i Novog Vinodolskog također se vozi u koloni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara