Kim Jong-Il se ukazao na nogometnoj utakmici

Kim Jong-Il se ukazao na nogometnoj utakmici

SJEVERNOKOREJSKI vođa Kim Jong-Il se pojavio na nogometnoj utakmici, što je njegov prvi izlazak u javnost nakon glasina o moždanom udaru.

U kolovozu su američki i južnokorejski dužnosnici, pozivajući se na obavještajne izvore, priopćili kako je sjevernokorejski vođa teško bolestan, odnosno kako je pretrpio moždani udar. Te je špekulacije podgrijao i njegov izostanak sa svečanosti povodom 60. obljetnice osnivanja Demokratske Narodne Republike Koreje.

Sjevernokorejska agencija KCNA javlja kako je Kim Jong-Il gledao utakmicu između tima Sveučilišta Kim Il-Sung u Pjongangu i Željezničkog sveučilišta. Utakmica je održana povodom 62. obljetnice osnivanja Željezničkog sveučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveučilište Kim Il-Sung je pobijedilo s rezultatom 4:1. Nakon utakmice je Kim, kako javljaju sjevernokorejski mediji, razgovarao s igračima, čestitao im na dobroj igri i rekao kako su "studenti u našoj zemlji dobri i u sportu i umjetnosti dok svu svoju mudrost i entuzijazam posvećuju studiranju za dobrobit naroda i domovine".

Sjevernokorejske vlasti su, inače, sve vrijeme poricale da je Kim Jong-Il bolestan.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara