Kina namjerava mladima zakonom zabraniti igranje online igara tijekom noći

Kina namjerava mladima zakonom zabraniti igranje online igara tijekom noći
Foto: 123rf

KINA je najavila uvođenje ograničenja za maloljetničko igranje online igara kako bi smanjila broj ovisnika o videoigrama.

Službene smjernice vlade vrijedit će za sve online platforme za igre koje posluju u toj zemlji, a ponajviše za Tencent, kinesku kompaniju koja se bavi društvenim mrežama i videoigrama.

Zabrana igranja po noći

Prema novim pravilima, igračima mlađim od 18 godina bit će zabranjeno igranje online igara radnim danom od 22:00 sata navečer do 8:00 sati ujutro. Tijekom tjedna smjet će igrati video igre samo 90 minuta dnevno, a vikendom i praznicima do tri sata na dan, piše CNN.

Smjernice također postavljaju ograničenja za količinu novca koju maloljetnici mogu prenijeti na svoje internetske račune. Igrači u dobi između osam i 16 godina mogu uplatiti za igre samo 200 juana (oko 200 kuna) mjesečno, dok će maksimalni mjesečni iznos za one između 16 i 18 godina biti 400 juana (oko 400 kuna).

Prijedlog navedenih smjernica jučer je objavio kineski Ured za tisak i publikaciju (General Administration of Press and Publication, GAPP).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara