Kina potvrdila mogući treći slučaj SARS-a

KINA je potvrdila u ponedjeljak mogući treći slučaj SARS-a nakon što je jedan 35-godišnji muškarac izoliran u bolnici zbog simptoma te respiratorne bolesti, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) traži podatke o mogućem četvrtom slučaju.

Izolirani muškarac naveden je u ponedjeljak kao slučaj oboljenja za koji postoji sumnja da je SARS, javila je novinska agencija Xinhua prenoseći izjavu jednog dužnosnika u zdravstvu u južnoj pokrajini Guangdong. On je ranije bio na promatranju kao mogući slučaj.

Xinhua navodi da taj muškarac nije bio u kontaktu s oboljelima od SARS-a ili sa životinjama koje prenose taj virus.

Stručnjaci prave razliku između osobe koja je na promatranju zbog simptoma SARS-a i slučaja za koji postoji sumnja da je SARS. Karakteriziranje slučaja sumnjivim slijedi nakon promatranja, različitih testova koji mogu trajati nekoliko dana i savjetovanja između lokalnih medicinskih vlasti i ministarstva zdravstva, priopćio je WHO.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se također navodi da WHO kod ministarstva zdravstva i lokalnih vlasti provjerava glasine o mogućem četvrtom slučaju SARS-a koji je na promatranju u gradu Shenzhen nedaleko od Hong Konga.

Glasnogovornica lokalnih vlasti je izjavila da nije upoznata s mogućim četvrtim slučajem. "Ne znamo za slučaj SARS-a u Shenzhenu", rekla je ona.

(Hina) kga sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara