Kinez lažirao smrt, žena ubila sebe i djecu misleći da je mrtav

Kinez lažirao smrt, žena ubila sebe i djecu misleći da je mrtav
Ilustracija: EPA

KINESKA policija je pritvorila muškarca koji je lažirao svoju smrt kako bi prevario osiguranje. Muškarac je imao suprugu i dvoje djece, a sa suprugom nije podijelio svoj plan o prevari osiguranja. Tri tjedna nakon suprugove lažne smrti, ubila je sebe i njihovih dvoje djece, javlja BBC.

Pokušao prevariti osiguranje

Smatralo se da je 34-godišnjak preminuo nakon što je njegov automobil pronađen u rijeci. Njegovo tijelo nije pronađeno, pa je proglašen mrtvim. Tri tjedna nakon njegove smrti, njegova supruga je utopila njihovih dvoje djece i sebe, a na društvenim mrežama je ostavila oproštajnu poruku.

Muškarac se potom predao policiji. Sada je optužen za prevaru osiguranja te namjerno nanošenje štete, budući da je potopio posuđeni automobil.

On je ovog rujna uplatio osiguranje preko kojeg bi u slučaju smrti dobio 145.000 dolara izvijestila je policija. Kao korisnik osiguranja u slučaju njegove smrti navedena je njegova supruga. On je tako 19. rujna lažirao svoju smrt kada je potopio automobil. Naknadno je otkriveno da je imao preko 100.000 jena duga, dok je premija osiguranja u jenima iznosila oko milijun jena.

Kaže da je nagomilao dug skupljajući za liječenje kćeri

11. listopada su pak pronađena tijela njegove 31-godišnje supruge, njihovog četverogodišnjeg sina i trogodišnje kćeri u jezeru kraj njihove kuće. Sljedećeg dana se muškarac predao policiji.

Prije nego što se predao je snimio video koji je objavio na društvenim mrežama, a u kojemu je ispričao kako je nagomilao dug dok je prikupljao novac za liječenje svoje trogodišnje kćeri koja je bolovala od epilepsije.

Korisnici društvenih mreža mu nisu naklonjeni u Kini te smatraju njegovu ispriku neiskrenom. Ali, ima i onih koji su poručili kako se radi o nezamislivoj tragediji, javlja BBC.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara