Kinezi zabranili "ružnoj djevojčici" da pjeva na otvorenju Igara i pustili samo njen glas

Kinezi zabranili "ružnoj djevojčici" da pjeva na otvorenju Igara i pustili samo njen glas

SVJETSKI mediji danas su zgroženi viješću o tome da prekrasna djevojčica koja je pjevala na otvorenju Olimpijskih igara, zapravo i nije pjevala već je samo otvarala usta, a glas je pripadao drugoj djevojčici koja nije bila dovoljno lijepa da nastupi pred brojnom publikom.

Devetogodišnja Lin Miaoke (fotografija lijevo) postala je zvijezda čim je izašla na veliku pozornicu u prekrasnoj crvenoj haljinici i zapjevala svojim božanskim glasom.  Svi kineski mediji pisali su o njoj kao o malom anđelu, sve dok se nije otkrila istina.

Pjevala je zapravo sedmogodišnja Yang Peiyi (na velikoj fotografiji), no njoj zbog iskrivljenih zubiju organizatori nisu dali da izađe pred publiku.

"Radilo se o nacionalnom interesu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radilo se o nacionalnom interesu, bilo je to vrlo važno. Direktor ceremonije zatražio je da djevojčica koja će pjevati bude najljepša, no malena Yang imala je prekrasan glas i nezamjenjiva je. Lin se s druge strane mogla uklopiti u ovo savršenstvo na otvaranju Igara." - rekao je Chen Qigang, zadužen za glazbeni dio otvorenja.

Prema njegovim riječima, malena Lin je zaista pjevala, ali vjerojatno nije bila niti svjesna da se ne čuje njen glas, već tuđi jer djevojčice imaju slične glasove.

Yang ipak nije tužna zbog svega ovoga, na pitanje novinara kako se osjeća kada zna da je samo njen glas pušten na otvorenju a da je neka druga djevojčica bila tamo, rekla je kako joj je drago što su milijuni ljudi čuli njen glas. Njezin profesor dodao je kako se ona ne voli baš pokazivati svijetu.

H.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara