Kirin: Vrativši obraćanje "drugovi i drugarice" Milanović se izblamirao

Kirin: Vrativši obraćanje "drugovi i drugarice" Milanović se izblamirao

MINISTAR unutarnjih poslova Ivica Kirin medijima je trenutno nesumnjivo najatraktivinija osoba kada su "mali, ugodni razgovori" u pitanju, jer postoji vrlo velika mogućnost da će ministar u desetominutnom razgovoru prosuti više biserja nego prosječno inteligentni kandidat Big Brother kuće u tromjesečnom 24-satnom boravku pred kamerama.

Ovaj put ministar je prozborio za Jutarnji list, u kojemu je, nakon što se požalio kako je imao radni godišnji odmor, prozborio i o tome kako je njegovoj ženi prezime Kirin, iako je ona kada je preuzela funkciju referentice za gospodarstvo u Virovitici navodno rekla kako joj je u pribavljanju gore navedene titule isto pomoglo, njegovo prezime zapravo ponekada i odmaže.

Na "Jubito zezancije", otkriva ministar, njegov stariji sin u školi se brani riječima "Kakav je da je, on je moj tata. On je ministar, a je li i tvoj tata ministar?", a cijelu stvar s Jubituom ministar danas naziva "cirkusom".

Ministar je upitan i o svojim stavovima o homoseksualnim brakovima. Homoseksualcima bi, kaže Kirin, trebalo dopustiti da se registriraju kao partneri, ali im ne bi trebalo dopustiti da posvajaju djecu. Za njega su takvi odnosi, kaže, i dalje neprirodni, ali to što netko ima drugačije seksualne sklonosti , nastavlja ministar, nije razlog da bude manje vrijedan.

Na pitanje što misli o obraćanju s "drugovi i drugarice" predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, Kirin odgovara kako se Milanović time "izblamirao". "S takvim se obraćanjem prekinulo u cijelom svijetu jer je to obilježavalo jedno doba koje nije bilo najsretnije", obrazložio je Kirin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razgovor je Kirin uglavnom, ako je njegov zadatak bio dati odgovor, a ne izraziti mišljenje, dobio prolaznu ocjenu. Ministar tako ne zna jesu li hrvatski generali u Haagu krivi, niti bi li Ruža Tomašić bila dobra ministrica unutarnjih poslova.

Na pitanje je li kao predsjednik Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi znao da Saša Perković, savjetnik predsjednika države za nacionalnu sigurnost, ide u Beč razgovarati sa Zagorcem, Kirin odgovara kako "nije znao detalje".

Na pitanje je li premijer Ivo Sanader, iz čijeg osiguranja je vozač skrivio prometnu nesreću u Makarskoj bio u koloni ili je vozač zloupotrijebio rotirajuće svjetlo s kojim je želio pretjecati vozilo ispred sebe, Kirin odgovara kako ne zna te da čeka da očevid završi.

Kirin je u razgovoru otkrio i niz stavova, poput onoga da su metroseksualci za njega "dečki koji se lijepo odijevaju, depiliraju, odlaze pedikeru i na njegu lica", te da su mu čudni muškarci koji inzistiraju prisustvovati porodu iako žena to ne želi.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara