Klub LS-a za cjelovitu strategiju ekonomskog razvoja Hrvatske

Klub zastupnika LSa drži da je Hrvatskoj nužno potrebna cjelovita strategija ekonomskog razvoja na regionalnom načelu jer saborska rasprava o Sunčanom Hvaru neće ništa bitno promijeniti bez korjenite promjene modela privatizacije.

Predsjednik LS-ova Odbora za gospodarstvo Mario Lešina na današnjoj se konferenciji za novinare u Saboru zauzeo za cjelovitu i dugoročnu razvojnu strategiju, koja bi odredila strateške grane i subjekte kao nositelje razvoja za svaku regiju.

"Sunčani Hvar samo je jedna u nizu privatizacijskih afera, ni prva ni posljednja, i zato nam treba korjenita promjena zakona i modela privatizacije u cilju imenovanja vlasnika i predaje dijela vlasničkih udjela radnicima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tom smislu predložio je da se umjesto, kako je rekao, neučinkovitog Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) osnuje nova institucija koja bi objedinila svu državnu imovinu i njom upravljala.

Dionice državnih poduzeća prodavale bi se na burzi, a taj bi sustav poticao inicijalna ulaganja, uz prateći sustav obrazovanja koji bi "stvarao" stručne kadrove, rekao je Lešina.

Na novinarski upit kako komentira HSLS-ov prijedlog da Sabor obveže MUP da provede istragu o prodaji Sunčanog Hvara, predsjednik Kluba zastupnika LS-a Zlatko Kramarić rekao je da "Saboru ne treba funkcija dežurnog policajca". "Ispitivanje nečije odgovornosti ne smije biti na Saboru, to je stvar nadležnih tijela, koja bi to morala činiti bez zaključaka Sabora", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara