Klub SDP-a: Ova Vlada radi na razvoju otoka

PREDSTAVNICI Kluba zastupnika SDP-a danas su na konferenciji za novinare održanoj u Hrvatskom saboru istaknuli da Vlada i koalicijski partneri kontinuirano naglašavaju potrebu razvoja otoka, reagirajući tako na tvrdnje nekih udruga i jedinica lokalne uprave i samouprave u medijima da ova vlast nije učinila ništa u protekle tri godina za razvoj i revitalizaciju otoka.

Jadransku orijentaciju Vlade potvrđuje izgradnja autoceste Zagreb-Split, rekao je potpredsjednik Kluba SDP-a Ivo Fabijanić.

Naveo je kako je od 1999. do 2001. godine u otoke uloženo više od 1,7 milijarde kuna, od čega najviše u subvencioniranje brodskih linija i izgradnji cesta (576 milijuna), te komunalnu infrastrukturu (374 milijuna).

Osim toga, u državnom proračunu za 2003. godinu za razvoj otoka predviđeno je više od 700 milijuna kuna, istaknuto je na konferenciji.

Ulaganje u otoke odrazilo se i na porast cijena zemlje i nekretnina na otocima i povećalo interes poduzetnika za ulaganja, kazao je zastupnik SDP-a Zoran Šimatović.

U vezi s interesom za privatizaciju državnog zemjišta, rekao je kako Vlada nije za rasprodaju otoka i da su jedinice lokalne uprave i samouprave te koje odlučuju o prostornom planiranju.

Za razliku od nekih drugih, mi slušamo prijedloge i potrebe otočana i ovisno od mogućnosti to i realiziramo, naglasio je Vedran Lendić i dodao da je jedini problem koji zasad nisu u mogućnosti riješiti, subvencioniranje prijevoza automobilom s otoka na kopno.

Zastupnik Tonči Žuvela istaknuo je da povezivanje Pelješca s kopnom nije projekt HDZ-a i Jure Radića, već župana Dubrovačko-neretvanske županije Ivana Šprlje (SDP), koji ga je ugradio u prostornu strategiju županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara