klub sdp-a uputio u proceduru prijedlog izmjena zakona o telekomunikacijama

Klub zastupnika SDPa u saborsku je proceduru uputio prijedlog izmjena Zakona o telekomunikacijama, po kojima bi operatori u fiksnoj telefoniji mogli naplaćivati isključivo potrošeni tarifni intervali.

Izvijestio je to SDP-ov zastupnik Nenad Stazić, na današnoj konferenciji za novinare u Saboru, pojašnjavajući da bi se tako operatorima onemogućila sadašnja praksa po kojoj za, primjerice, jednu minutu i jednu sekundu razgovora u fiksnoj mreži, naplaćuje pune dvije minute.

Podsjetio je da je ministar prometa Božidar Kalmeta još u travnju, prigodom donošenja izmjena Zakona o telekomunikacijama, u Saboru najavio da će Ministarstvo uskoro donijeti novi pravilnik, po kojem će davatelji usluga u fiksnoj telefoniji moći naplatiti samo potrošeno.

SDP smatra da je lakši put to pitanje načelno riješiti u Zakonu, propisujući da davatelji usluga mogu naplatiti samo potrošeni zakonski interval, kazao je Stazić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje ima li procjene o tome koliko bi na takvim izmjenama mogla izgubiti država kroz PDV, Stazić je kazao da je to teško izračunati.

"Davatelji usluga zasigurno će izgubiti novac, no taj im novac ni ne pripada, budući da naplaćuju neiskorištenu uslugu", dodao je.

(Hina) xibob yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara