Klub vijećnika HDZ-a traži hitnu sjednicu Skupštine Zagrebačke županije

KLUB vijećnika HDZ-a u Skupštini Zagrebačke županije podnio je danas zahtjev za hitno sazivanje sjednice Skupštine Zagrebačke županije zbog "drastičnog povećanja cijena javnog prijevoza na području općina Kravarsko, Orle i Pokupsko".

U priopćenju se navodi kako je župan Zagrebačke županije sa ZET-om potpisao ugovor kojim se reguliraju uvjeti i cijene javnog prijevoza na području tih općina. Građani tih općina suočili su se s trostruko pa i četverostruko većim cijenama, a osobito su pogođene socijalno najugroženije kategorije (umirovljenici, đaci, studenti i dr.)

Klub vijećnika HDZ-a navodi kako je razočaran stavom vijećnika Županijske skupštine s područja bivše Općine Velika Gorica (iz koje su nastali Grad Velika Gorica i tri navedene općine), članova vladajuće koalicije (SDP, HSS, HNS), koji su na sjednici Skupštine glasali protiv uvrštenja tog pitanja na dnevni red.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražili su da se na sjednici Skupštine Zagrebačke županije prezentira sva natječajna dokumentacija obzirom da, navodi se u priopćenju, Klub ima saznanja kako nije odabran najpovoljniji prijevoznik.

Klub vijećnika HDZ-a predlaže i da Zagrebačka županija financira subvenciju javnog prijevoza građanima općina Kravarsko, Orle i Pokupsko.

Proračun iznosi 214 milijuna kuna, pa smatramo kako iznos subvencije (jedan do dva milijuna kuna) za sve tri općine ne bi bio preveliko opterećenje za proračun Zagrebačke županije, stoji među ostalim u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara