Klub zastupnika DC-a pozvao Vladu da odbije slovensku diplomatsku notu

KLUB zastupnika DC-a smatra slovensku diplomatsku notu oko nuklearke Krško dodatnim pritiskom na Hrvatsku i traži od hrvatske Vlade da tu notu odbije.

"Slovenska diplomatska nota dodatni je pritisak na Hrvatsku i usmjerena je na prekid odnosa uz namjeru da za to bude kriva Hrvatska", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru predsjednik DC-a Mate Granić.

Istaknuo je da Hrvatska ne smije prihvatiti tu notu, da je hrvatska Vlada nedovoljno odlučna u odgovorima na slovenske provokacije, zamjerivši joj jer još početkom godine nije počela s postupkom deratifikacije spornog ugovora o nuklearci.

Diplomatsku notu, uz blokadu pregovora o dugu Ljubljanske banke hrvatskim štedišama i odbijanjem međunarodne arbitraže za granice, Granić smatra "još jednim slovenskim agresivnim potezom na koji Hrvatska nije imala odgovor".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

I potpredsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt mišljenja je da je hrvatska Vlada odmah trebala odbiti slovensku notu, te da je sama, pošto to nije učinila, stvorila probleme oko Krškog.

Također je rekla da bi od Vlade bilo korektno da zaustavi daljnje privatizacije kako ne bi došlo do novih šteta i da što prije raspiše izbore.

(Hina) tr sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara